ZIUA MOȚIUNII DE CENZURĂ | Dăncilă: Nu subestimați PSD! Guvernarea voastră ar fi un dezastru / Kelemen: O singură soluție – Schimbarea cu o nouă echipă / Barna: Ați eliberat peste 22.000 de infractori / Orban, despre moțiune: Va avea câștig de cauză 100% / Ponta, către Dăncilă: Nu există om atât de deștept, astfel încât să convingă un prost că e prost – VIDEO

ZIUA MOȚIUNII DE CENZURĂ | Dăncilă: Nu subestimați PSD! Guvernarea voastră ar fi un dezastru / Kelemen: O singură soluție - Schimbarea cu o nouă echipă / Barna: Ați eliberat peste 22.000 de infractori / Orban, despre moțiune: Va avea câștig de cauză 100% / Ponta, către Dăncilă: Nu există om atât de deștept, astfel încât să convingă un prost că e prost - VIDEO
Publicat: 10/10/2019, 17:08

13:05 Ponta, către Dăncilă: Nu există om atât de deștept, astfel încât să convingă un prost că e prost

Victor Ponta a reacționat, joi, în plenul Parlamentului, după afirmațiile făcute de Viorica Dăncilă despre acesta. Liderul Pro România a citat din La Fontaine, susținând că „nu există om atât de deștept încât să îl convingă pe un prost că e prost”.

Citiți continuarea…

ORA 12:41 Dăncilă, replică la Ponta: N-o să trădez acest partid. Nu o să demisionez pe Facebook

Viorica Dăncilă a declarat, la dezbaterile de joi pe moțiunea de cenzură, că nu va trăda PSD, așa cum a făcut Victor Ponta, și nici nu va demisiona ca acesta, pe Facebook, fără a discuta cu colegii de partid.

„Domnule Ponta e greu să vă răspund, dar pot să afirm un lucru cu tărie. Nu o să trădez niciodată acest partid. O să am puterea să stau în picioare, chiar când acest partid trece printr-o criză. Nu o să îmi dau demisia pe Facebook și din funcția de premier, fără a discuta cu colegii de partid. Domnule Ponta, aveți cel puțin bunul simț, vorbiți totuși cu o femeie, știu că nu respectați pe nimeni și aveți totuși respect pentru o femeie, dacă nu aveți pentru un prim-ministru”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament.

Reacția vine după ce președintele Pro Romania Victor Ponta a declarat, în plenul în care se votează moțiunea de cenzură, că premierul Viorica Dăncilă și-a căutat susținerea promițând posturi de miniștri, în cazul Pro Romania promisiunea fiind chiar de trei premieri.

Moțiunea de cenzură a fost dezbătută în plenul reunit al Parlamentului și va fi votată tot joi.

12:40 VIDEO Ziua votării moțiunii împotriva Guvernului | Protest în fața Parlamentului: Oamenii strigă „Anticipate”

Zeci de oameni participă, joi, la un protest în fața Parlamentului, în ziua în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură. Manifestanții cer demisia Guvernului și alegeri anticipate.

Citiți continuarea…

12:38 Gabriel Petrea, deputat PSD, votează moțiunea de cenzură

Gabriel Petrea, deputat PSD și lider al Organizației de Tineret, a declarat pentru MEDIAFAX că va vota moțiunea de cenzură depusă de Opoziție împotriva Guvernului Dăncilă.

„Votez”, a răspuns Gabriel Petrea întrebării adresată de MEDIAFAX dacă va vota moțiunea de cenzură.

Gabriel Petrea este deputat de București, președintele Tineretului Social Democrat și a fost ministrul al Consultării publice și dialogului social.

ORA 12:37 Olguța Vasilescu îl critică pe Barna: Nu a trecut de gimnaziu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, l-a criticat pe candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale Dan Barna, spunând că acesta nu are cunoștințe elementare, după ce nu a reușit să identifice versurile dintr-o poezie de Octavian Goga.

Citiți continuarea…

ORA 12:25 Suciu, la moțiunea de cenzură: Atunci când suie suina în copac, începe să și guițe

Daniel Suciu a declarat, joi, că programul PNDL a avantajat toți primarii, indiferent de partid, amintitndu-i pe primarii PNL Nicoale Robu, Mircea Hava și Gheorghe Falcă.Ministrul Dezvoltării i-a denumit „grofi”, precizând că cei care se „înfruptă” din PNDL nu sunt doar de la PSD.

Suciu a mai declarat, joi, că niciun deputat sau senator sănătos la cap nu va vota moțiunea de cenzură, amintind faptul că joi se sărbătorește Ziua Sănătății Mintale. Acesta a subliniat divergențele de opinie dintre semnatarii moțiunii, Rareș Bogdan și Attila Korodi și Tăiceanu și Raluca Turcan.

Citiți continuarea…

ORA 12:22 Lia Vasilescu, către Turcan: Câștigați prima dată alegerile și abia apoi vorbiți de legitimitate

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a recomandat, joi, în plenul Parlamentului, Ralucăi Turcan, care a acuzat că Guvernul Dăncilă este ilegitim, că prima dată liberalii ar trebui să câștige alegerile, să nu facă alianțe cu trădătorii și abia apoi să vorbească de ilegitimitate.

Citiți continuarea…

ORA 11:55 Tăriceanu: Dragă Viorica, dacă ești ținută captivă la Guvern, clipește de două ori. Te eliberăm!

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a criticat-o pe Viorica Dăncilă, în plenul în care se votează moțiunea de cenzură, spunând că dacă ar fi vrut să dea personal motive pentru picarea Executivului venea cu argumente mult mai puternice decât PNL sau USR, având în vedere colaborarea PSD ALDE.

Citiți continuarea…

ORA 11:50 Kelemen: Actuala guvernare s-a epuizat

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, că actuala guvernare „s-a epuizat” și că există „un singur comportament responsabil și rațional – schimbarea cu o nouă echipă guvernamentală”.

Citiți continuarea…

ORA 11:48 Barna: Ați reușit performanța ca prin recursul compesatoriu să eliberați peste 22.000 de infractori

Președintele USR, Dan Barna, a criticat guvernarea PSD, precizând că din cele 13 autostrăzi promise în programul de guvernare, nu a fost realizată niciuna, că niciunul din cele 8 spitale regionale promise nu a fost ridicat, dar în schimb au fost eliberați 22.000 de infractori pe străzi.

Citiți continuarea…

ORA 11:41 Ponta: Apostolul Mihai va jura că Dăncilă e rudă din Videle a Mântuitorului și face 100 de miniștri

Președintele Pro Romania Victor Ponta a declarat, în plenul în care se votează moțiunea de cenzură, că premierul Viorica Dăncilă și-a căutat susținerea promițând posturi de miniștri, în cazul Pro Romania promisiunea fiind chiar de trei premieri.

Citiți continuarea…

ORA 11:30 Turcan: PNL nu va tăia nimic de la oamenii cinstiți și muncitori

Liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, a declarat joi, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, că PNL „nu va tăia nimic de la oamenii cinstiți și muncitori din România” și că președintele Klaus Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea inițiativelor pro-infracționale.

„Guvernarea Dăncilă este în momentul de față ruptă total de români și respinsă de ei la alegerile și referendumul din 26 mai. Izolată internațional, este o guvernare părăsită de propria majoritate. V-ați încuiat în Palatul Victoria și faceți trei lucruri grave: mințiți și dezinformați, întrețineți mecanismul economic al fraudei de încredere de la alegerile trecute, folosiți banii publici în interes personal și politic. Inclusiv astăzi, aici, de la acest microfon mințiți și dezinformați! Ca să fie clar pentru propaganda PSD! Niciun guvern PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori și cinstiți din România. PNL va fi preocupat de bunăstarea românilor. Singurii care trebuie să se teamă sunteți dumneavoastră și clientela politică parazitară. Responsabilitatea situației dramatice din momentul de față este 100% a PSD”, a declarat Raluca Turcan în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură.

Ea a mai spus că președintele Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea inițiativelor pro-infracționale, „fie că vorbim de justiție sau de economie”.

„Toate creșterile de venituri de care faceți tam-tam au fost spulberate de creșterile de prețuri, de facturile și blocajele pe care le-ați generat. Singurele topuri în care se găsește România sunt cele legate de creșterile de prețuri, de lipsa de absorbție a fondurilor, de datoriile împovărătoare. O altă minciună este aceea a neconflictualei – între ghilimele – Viorica Dăncilă, cea care de fapt a aruncat România în această criză guvernamentală. După ieșirea ALDE de la guvernare, premierul a refuzat să vină în fața Parlamentului, să-și valideze echipa completată. O obliga Constituția! Doamna Dăncilă s-a pus singură în poziția de a avea o jumătate de guvern de fantome, cu ministere fără titulari, ba chiar cu interimate expirate. Cealaltă jumătate era oricum aproape ocupată de incompetenții care au scandalizat până și PSD-ul. De aici până la descompunerea instituțională și morală a guvernării n-a fost decât un ultim pas. Dintr-o țară prost guvernată de Viorica Dăncilă, România a ajuns o țară neguvernată”, a adăugat Turcan.

Liderul deputaților PNL a apreciat că guvernul Dăncilă nu mai are niciun fel de autoritate.

„Nu mai poate face nimic în mod convingător, pentru nimeni. Iar consecințele le suportă românii, ei au cel mai mult de suferit. Dna Dancilă și anturajul său au oroare de lege. Și infractorii din toată țara au înțeles perfect acest lucru. Fărădelegea e la putere pe străzile României! Este rezultatul campaniei de slăbire a instituțiilor de aplicare a legii. Autorii acestei crime sunt Liviu Dragnea, Carmen Dan, Florin Iordache și Viorica Dancilă. Interlopii au prins curaj pentru că au fost încurajați de recursul compensatoriu al PSD care îi scoate din pușcării. Acum interlopii își fac de cap în plin centrul Capitalei ca la începutul anilor 90. Legăturile Poliției cu interlopii pe plan local răzbat în ochii opiniei publice în județele controlate de baroni PSD. Peste tot, aceste scandaluri îngrozitoare scot la lumină o adevărată armată de paraziți cu pile de partid în instituțiile bugetare. Iar dumneavoastră, doamna Dăncilă, patronați cu o complicitate condamnabilă acest sistem care parazitează România și o lasă fără apărare în fața infractorilor de tot felul. România, doamnă Dancilă, refuză să fie trasă înapoi spre capitalismul de cumetrie și spre jaful generalizat comis de PDSR în anii 90”, a mai spus Turcan.

ORA 11:28 Titus Corlățean: Ce normalitate e cea în care voci neomarxiste din USR anunță obligația avortului?

Senatorul PSD Titus Corlățean a atacat în termeni duri, joi, în plenul Parlamentului, liderii Opoziției, denumindu-i, printre altele, „securiști” și „oamenii binomului” și anunțând că „voci neomarxiste din USR anunță că se impune stabilirea obligația avortului pentru femei fără venit”.

Citiți continuarea…

ORA 11:25 Raluca Turcan: Dăncilă nu mai este premier, ci o persoană particulară care ocupa locul de la Guvern

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a declarat, în ședința de plen în care se votează moțiunea de cenzură, că Executivul avea obligația să vină pentru votul de încredere în Parlament, după retragerea ALDE de la guvernare. „Acum, de facto, doamna Dăncilă nu mai este premier”, a spus Turcan.

Citiți continuarea…

ORA 11:08 Titus Corlățean: Moțiunea aduce a cântec de jale de la 1800. Zero ofertă de guvernare, zero echipă

Senator PSD, Titus Corlățean, a catalogat, joi, în Parlament, moțiunea de cenzură a Opoziției ca fiind „cea mai slabă din ultima perioadă”, precizând că textul aduce „a cântec de jale de pe la 1800”.

„Moțiunea de cenzură am citit-o cu atenia și chiar cu interes. După atâția ani, cred că e cea mai slabă moțiune pe care am citit-o în această perioadă. Și ca să parafreazez unui lider din Opoziție care este și candidat, moțiunea aceasta aduce a cântec de jale de pe la 1800”, a declarat senatorul PSD, Titus Corlățean, în plenul Parlamentului.

Parlamentarul a precizat că Opoziția nu are alternativă de echipă la guvernare.

„Am fost interesat să descopăr care e alternativa la actuala guvernare oferită de opoziție și de cineva, care din aroganță, nu doarme de grija PSD. Zero ofertă de guvernare, zero chimie între partenerii de opoziție. Zero și știe Julien Dacian Cioloș de ce. Vreo 400.000 de bugetari aruncați în stadă dacă PNL la guvernare, tăieri de pensii și salarii, impozitarea afacerilor IT-iștilor. Nu întâmplător ați refuzat dumneavoastră UDMR-iști, PNL-iști, USR-iști pactul pentru bunăstare”, a completat Titus Corlățean.

ORA 11:05 Dăncilă amenință: Nu subestimați PSD!

Premierul Viorica Dăncilă a spus, în plenul în care se votează moțiunea de cenzură, că Opozițția s-a făcut de râs și la moțiunea precedentă, acuzând că aceasta ar fi „un dezastru” dacă ar prelua Executivul.

Citiți continuarea…

ORA 11:00 Dăncilă spune că PSD a crescut salariul minim și a majorat pensiile: „Voi știți să tăiați!”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, că guvernarea PSD a crescut salariul minim, a crescut punctul de pensie, a redus impozitul pe profit, în timp ce partidele de opoziție știu doar să taie veniturile

Citiți continuarea…

ORA 10:53 „Iohannis, președintele-candidat s-a folosit de tragedia din Ialomița ca să atace PSD” – Atacul lui Dăncilă

Viorica Dăncilă a transmis opoziției că s-ar lega de orice ca să invalideze guvernarea, precizând că a luat exemplu de la Klaus Iohannis, „președintele-candidat” sau „președintele anti-Constituție” care s-a folosit de tragedia din Ialomița ca să atace PSD.

Citiți continuarea…

ORA 10:51 Dăncilă: Textul moțiunii vă reprezintă întru totul. Un amestec incoerent de falsuri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în plenul unde se votează moțiunea de cenzură, că textul moțiunii seamănă cu inițiatorii demersului, „un amestec incoerent de falsuri”, acuzând opoziția de superficialitate.

Citiți continuarea…

ORA 10:50 Premierul: Tăriceanu a căzut în capcana lui Ponta. Și-a asigurat un apus de carieră lamentabil

Viorica Dăncilă a declarat, la dezbaterea moțiunii de cenzură, că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a asigurat un sfârșit de carieră lamentabil după ce a căzut în capcana lui Victor Ponta, pe care l-a catalogat „maestrul minciunilor și expertul în jocuri de culise cu finalitate zero”.

Citiți continuarea…

ORA 10:42 Viorica Dăncilă: Mă uit în sală și văd aceeași oameni amatori și iresponsabili

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul Parlamentului unde se votează moțiunea de cenzură, că aștepta d ela Opoziție să învețe lecția și să vină cu un proiect clar și o echipă guvernamentală.

Citiți continuarea…

ORA 10:35 Florin Roman, la începutul ședinței de plen: Vă rog să solicitați retragerea trupelor de jandarmi!

Deputatul liberal Florin Roman a cerut, joi, retragerea jandarmilor aflați la intrarea și în interiorul Parlamentului, precizând că locul acestora este pe stradă, unde „7.000 de criminali, violatori și tâlhari își fac de cap”. În replică, Marcel Ciolacu a spus că asta e o decizie a Jandarmeriei.

Citiți continuarea…

ORA 10:34 Călin Popescu Tăriceanu: Sunt convins că astăzi moțiunea trece

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este convins că moțiunea de cenzură va trece, precizând că soluția ar fi un viitor Guvern politic, care să aibă la bază PNL, care este inițiatorul moțiunii.

Citiți continuarea…

ORA 10:32 Un senator PMP, adus cu ambulanța la votul pe moțiunea de cenzură din Parlament: Urmează să fie operat pe colon

Senatorul PMP Cristian Lungu va fi adus, joi, de la spital, la Parlament, cu ambulanța, pentru a putea vota moțiunea de cenzură. Lungu este internat pentru o operație pe colon, a anunțat Eugen Tomac, liderul PMP, pentru Mediafax.

Citiți continuarea…

ORA 10:25 Moțiunea de cenzură, recitită în plenul reunit al Parlamentului

Deputatul USR Cristian Seidler citește din nou, la ora transmiterii acestei știri, moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Prima citire a avut loc într-un plen Parlamentului, joia trecută.

Numele moțiunii de cenzură inițiate de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.În textul documentului, opoziția vorbește despre șansele pe care România le-a ratat în perioada guvernării PSD și despre „incompetența” premierului Viorica Dăncilă.

Citiți continuarea…

ORA 10:19 Marcel Ciolacu a anunțat că, din 464 de parlamentari, în sala de plen sunt prezenți până acum 298

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, la debutul ședinței de plen în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură, că din totalul de 464 de parlamentari, momentan sunt prezenți 298 de aleși.

„Din totalul de 464, 298 și-au înregistrat prezența până acum”, a anunțat, la debutul ședinței, Marcel Ciolacu.

La ora transmiterii știrii, textul moțiunii de cenzură este recitit de către deputatul USR Cristian Seidler.

Guvernul se bazează pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziția , matematic, deține 238 de voturi. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de cel puțin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.

ORA 10:11 A început ședința de plen în care se va dezbate și vota moțiunea de cenzură

Ședința de plen în cadrul căreia se va dezbate și vota moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!”, inițiată de Opoziție, a început. Liderul PNL Ludovic Orban anunța că votul va avea loc la ora 13.00.

Guvernul se bazează pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziția , matematic, deține 238 de voturi. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de cel puțin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.

Plenul reunit al Parlamentului este format din 465 de deputați și senatori iar, potrivit datelor disponibile pe site-urile celor două Camere, configurația Parlamentului României arată astfel:

Camera Deputaților: PSD-133, PNL-69, USR-27, UDMR-21, PMP-12, minorități-17, neafiliați-8, iar ALDE și Pro Europa( Pro România) au împreună 41 de deputați.

Senat: PSD-69, PNL- 26, USR-13, UDMR-9 și 19 senatori neafiliați, printre care și senatori ALDE și Pro România, cei dintâi reafiliându-se în urma dizolvării grupului lor din Senat.

Textul moțiunii de cenzură a fost semnat de 238 de parlamentari, dintre care 95 de la PNL, 40 de parlamentari de la USR, 30 de la UDMR și 26 de la Pro România. Totodată, au mai contribuit cu semnături 20 de parlamentari ALDE, 17 de la PMP, 4 independenți și doi parlamentari de la minorități. Pe lângă parlamentarii din Opoziție, au mai existat patru semnatari care fac parte, sau au făcut parte până de curând, din grupul parlamentar PSD. Fostul deputat PSD Mihăiță Găină, fostul senator PSD Emanoil Savin, deputatul PSD Marius Bota și senatorul afiliat PSD Ioan Talpoș, au semnat și ei moțiunea de cenzură.

Pe 2 octombrie 2019 ordinea de zi a ședinței plenului reunit, pe care era programată citirea moțiunii de cenzură, a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei parlamentari PSD nu au votat.

Camera Deputaților: PSD-133,PNL-69, USR-27, UDMR-21, PMP-12, minorități-17, neafiliați-8, iar ALDE și Pro Europa( Pro România) au împreună 41 de deputați.

Senat: PSD-69,PNL- 26, USR-13, UDMR-9 și 19 senatori neafiliați, printre care și senatori ALDE și Pro România, cei dintâi reafiliându-se în urma dizolvării grupului lor din Senat.

De câți parlamentari este nevoie să treacă moțiunea AICI!

10:01 Iordache, întrebat dacă vor fi trădători în PSD: Nu contează. 220 de voturi și moțiunea nu trece

Florin Iordache a declarat că vor fi 220 de voturi la moțiunea de cenzură și aceasta nu va trece.Vicepreședintele Camerei Deputaților a precizat că nu contează dacă vor fi sau nu parlamentari din PSD care vor vota.

Citiți continuarea…

09:54 Emanoil Savin: Nu sunt prezent la moțiune. Sunt 4 partide cu păreri diferite. Nu m-au convins

Senatorul Emanoil Savin, semnatar al moțiunii de cenzură, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va fi prezent pentru a vota documentul în Parlament. Fostul senator PSD a spus că nu a fost convins de cele patru partide inițiatoare ale moțiunii și părerile divergente ale liderilor acestora.

„Nu sunt prezent. Sunt plecat. Nu m-au convins. Sunt patru partide cu patru păreri. Fiecare are părerea lui, pofta lui. Ponta vrea într-un fel, Tăriceanu vrea într-un fel, Orban vrea într-un fel, Barna vrea într-un fel. Am trimis un mesaj lui Orban că nu sunt prezent”, a afirmat, joi, pentru MEDIAFAX, senatorul Emanoil Savin.

Acesta este unul dintre semnatarii moțiunii de cenzură care a făcut parte din grupul parlamentar al PSD. Un alt semnatar al moțiunii care a demisionat din grupul PSD este deputatul Mihăiță Găină. De asemenea, au mai semnat senatorul afiliat PSD Ioan Talpoș, și deputatul PSD Marius Bota.

Moțiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că votul moțiunii va fi de la ora 13.00. Votul este secret cu bile.

ORA 09:51 Ludovic Orban: Moțiunea de cenzură va avea câștig de cauză în proporție de 100%

Ludovic Orban a declarat că moțiunea de cenzură va avea câștigă de cauză în proporție de 100%, iar Guvernul Dăncilă va pleca de la putere. Președintele PNL a adăugat că toți liberalii vor fi prezenți în plenul reunit și vor vota moțiunea la vedere.

Citiți continuarea…

ORA 09:42 Tomac: PMP nu va uita că Guvernul Dăncilă a dat ordin ca românii să fie gazați și bătuți

Eugen Tomac a declarat că parlamentarii PMP vor vota la vedere la moțiunea de cenzură, precizând că partidul nu a uitat că membrii Executivului au dat ordin ca românii care au protestat pe 10 august 2018 să fie gazați și bătuți „cu bestialitate”.

„Parlamentarii PMP vor vota la vedere pentru destituirea Cabinetului Dăncilă, cel mai incompetent, ticălos, slugarnic și obraznic Guvern pe care l-a avut această țară după 1989. Procedăm astfel pentru a debloca instituțiile și pentru a resuscita România. Ciuma roșie este cea mai gravă molimă care s-a abătut asupra acestor locuri și votul din Parlament este cel mai bun vaccin cu putință. PMP nu va uita niciodată că membrii Guvernului Dăncilă au dat ordin ca românii să fie gazați și bătuți cu bestialitate. Au fost pe punctul de a ne scoate din Europa. Au îngropat Justiția pentru a fura în tihnă. Pun pe butuci economia. Au izolat România în plan extern. Au abandonat Republica Moldova. Au eliberat infractori periculoși din pușcării. Și-au bătut joc de viitorul țării, distrugând Educația și Sănătatea. Au politizat până la refuz instituțiile statului cu impostori și slugi incompetente. Etc. Pentru toate acestea, Guvernul Dăncilă trebuie să plece învârtindu-se și să-și ia locul în istorie drept un accident în care sluga unui infractor dovedit a devenit ditamai Premierul”, a scris Eugen Tomac, joi, pe Facebook.

Citiți continuarea…

ORA 09:36 Dăncilă, despre negocieri la moțiune: Cine a vorbit despre sume trebuie să demonstreze

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă au fost oferite sume de bani parlamentarilor pentru a susține Guvernul, că cine a vorbit despre acest subiect trebuie să și demonstreze, deoarece sunt acuzații destul de grave.

Continuarea aici…

ORA 09:26 Ciolacu: Vestea rea e că PSD nu are majoritate și vestea bună este că nici Opoziția nu are

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a reiterat, joi, faptul că PSD nu are majoritate, ceea ce este o veste rea, însă vestea bună este că nici Opoziția nu va asigura cele 233 de voturi necesare adoptării moțiunii de cenzură.

„Am spus săptămâna trecută că există o vestea rea și una bună. Vestea rea e că PSD nu mai are majoritate și vestea bună este că nici Opoziția nu mai are majoritate”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament.

Președintele Camerei Deputaților participă, la ora transmiterii acestei știri, la ședința grupurilor parlamentare ale PSD. La reniune este prezentă și Viorica Dăncilă.

Moțiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că votul moțiunii va fi de la ora 13.00. Votul este secret cu bile.

ORA 09:22 Viorica Dăncilă: Sunt pozitivă și optimistă. Cei din PSD care vor vota moțiunea vor fi excluși

Viorica Dăncilă a ajuns, în urmă cu puțin timp, la Parlament. Premierul a declarat că este pozitivă și optimistă în legătură cu rezultatul moțiunii de cenzură, precizând că în cazul în care vor fi social-democrați care vor vota la moțiune, vor fi excluși din PSD.

„Vom vedea la moțiune ce vor face ceilalți. Vom vedea. Mai este puțin timp. E bine că toată lumea este optimistă. Să vedem care va fi rezultatul votului de astăzi (joi – n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament.

Citiți continuarea…

ORA 09:00 Teodorovici: Apa trece, pietrele rămân. Așa și cu acțiunile Opoziției – moțiunile trec, PSD rămâne

Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat că moțiunile trec, însă PSD rămâne, precizând că partidul este singurul care este ancorat în realitățile economice și socialde, care poate acționa coerent pe scena politică.

Citiți continuarea…

ORA 07:34 MihaiFifor: Un număr de 35-40 de parlamentari vor înclina balanța în sensul respingerii moțiunii

Secretarul general al PSD MihaiFifora afirmat că în jur de 35-40 de parlamentarii vor înclina joi balanța moțiunii de cenzură, persoane care realizează că trecerea moțiunii, în absența unei alternative serioase a Opoziției, ar putea arunca România în haos.

„Există un număr de parlamentari care nu sunt în grupul PSD, dar nici nu au semnat moțiunea. De ce? Pentru că nu au văzut o alternativă din partea opoziției. Mai este un alt grup de deputați și senatori care au semnat moțiunea sperând că partidele din opoziție vor pune ceva serios pe masă. S-au trezit însă cu Sică Mandolină și cu un program de austeritate ce ar contrasta puternic cu bunăstarea creată în guvernarea PSD. Cum să susții așa ceva? E sinucidere politică!”, a scris MihaiFifor, joi, pe Facebook.

Senatorul PSD a mai spus că numărul aleșilor care ar putea opta să arunce țara în haos și austeritate este mai mic decât al parlamentarilor responsabili care doresc stabilitate, motiv pentru care moțiunea nu va fi adoptată joi, în Legislativ.

„Aceste două categorii de parlamentari vor înclina balanța în sensul respingerii moțiunii. E vorba de 35-40 de oameni responsabili, care realizează că trecerea moțiunii, în lipsa unei alternative serioase din partea opoziției, ar arunca țara în haos. Ei înțeleg că nu poți juca la ruleta rusească interesul cetățenilor, doar pentru a satisface nevoile electorale ale lui Iohannis, Ponta și Barna. Din fericire, numărul celor care vor vota pentru haos și austeritate este mai mic decât al celor responsabili, care optează pentru stabilitate. Iată de ce moțiunea nu va trece!”, a conchisFifor.

Moțiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că votul moțiunii va fi de la ora 13.00.

ORA 07:06 Băsescu: Moțiunea! Previzibil e o cădere a Guvernului. Ludovic Orban nu va fi premier

TraianBăsescua afirmat că moțiunea de cenzură de joi va duce la căderea Guvernului, însă ulterior va apărea un blocaj politic deoarece Victor Ponta va dori să coaguleze o majoritate PSD-Pro România-ALDE. Acesta a precizat că Viorica Dăncilă ar putea rămâne premier interimar până la prezidențiale.

„Moțiunea ! Moțiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică . Alături de PNL și PMP, USR dar și partidele conduse de Ponta, Tăriceanu și Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabbilitatea pentru țară, moțiunea de cenzură insistent cerută de Președintele Iohannis”, a scris TraianBăsescu, pe Facebook.

Citește continuarea…

ORA 23:17 DanBarna, despre moțiune: Situație volatilă este până în ultimul moment. Îmi păstrez optimismul

Liderul USR DanBarnaa afirmat, referitor la moțiunea de cenzură, că situația este volatilă până în ultimul moment, referindu-se la parlamentarii PSD care au revenit în partid, însă își păstrează optimismul că cei 240 de aleși vor avea suficientă conștiință să voteze pentru căderea Guvernului.

„Situație volatilă este până în ultimul moment. După cum am văzut, astăzi patru pesediști s-au întors în partid, după ce au stat în Opoziție vreo 20 de ore. Lucrurile nu sunt clare. Eu sper însă, și sunt optimist că moțiunea va trece. Pe calculele noastre sunt suficiente voturi și suficienți susținători, astfel încât să reușim să facem într-adevăr un pas istoric pentru România și să scăpăm de o guvernare PSD care aproape ne-a scos din Europa”, a declarat DanBarna, miercuri seară, la Digi 24.

Citește continuarea…

ORA 21:36 Dăncilă îl acuză pe Iohannis că vrea să își subordoneze Guvernul și Parlamentul

Viorica Dăncilă a afirmat că președintele Klaus Iohannis vrea nu doar un nou mandat de șef al statului, ci și subordonarea Guvernului și a Parlamentului, ceea ce contravine separării puterilor în stat.

„Din cele spuse de președintele Iohannis remarcăm trei lucruri, că vrea un nou mandat de președinte, vrea guvernul meu și de data aceasta vrea să Parlamentul meu. De data aceasta președintele nu mai știe de separarea puterilor în stat, vrea să și le subordoneze pe toate. Toți cei care văd implicarea președintelui vor sancționa acest lucru. Este o coaliție în care au un singur scop, să dărâme Guvernul, efectiv să se poziționeze împotriva PSD. Ce îi unește? Probabil lipsa de respect pentru cetățeni și lipsa față de interesul național. O moțiune de cenzură este un instrument democratic al Opoziției și îl respect, dar când vedem această înverșunare și toate pornesc din dorința lui Klaus Iohannis de a dărăma Guvernul, acest lucru nu îl putem accepta. Îi dau o veste proastă președintelui – moțiunea nu va trece”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Antena 3.

Citește continuarea…

Călin PopescuTăriceanu: Moțiunea de cenzură trece. PSD are 211 parlamentari

Călin PopescuTăriceanua declarat, miercuri, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece joi la votul din Parlament, PSD având doar 211 mandate. Liderul ALDE a precizat că, pe lângă cei 237 de semnatari ai moțiunii, mai sunt și alții care s-au alăturat acestui demers între timp.

Ludovic Orban anunță că votul pentru moțiunea de cenzură va începe joi, de la ora 13.00

Ludovic Orban a anunțat că moțiunea de cenzură va fi votată joi, începând cu ora 13.00. Liderul PNL a mai precizat că tot joi va fi dezvelită statuia lui Ion Brătianu, care înseamnă o recunoaștere „a ceea ce a făcut PNL și Ion Brătianu”.

„În 2014 grupul consilierilor PNL a inițiat un proiect de hotărâre care a fost adoptat și mâine, dragi liberali, la orele 13.00, se dezvelește statuia lui Ion Brătianu, ca o recunoaștere a ceea ce a făcut PNL și Ion Brătianu. Și tot mâine la ora 13.00, începe votul la moțiunea de cenzură, în care sperăm că parlamentarii se vor trezi și să nu mai cadă pradă minciunilor și să dea verdictul România fără PSD, România cu PNL, România cu Klaus Iohannis președinte”, a afirmat Ludovic Orban, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București – Ilfov din Capitală.

Liderul liberalilor a mai spus că singura soluție pentru România este realegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României.

„Principala bătălie pe care o vom duce în următoarea perioadă este cea pentru realegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României. Singura garanție că România poate să revină pe drumul cel drept, că drepturile românilor vor fi respectate. Pentru acest obiectiv fiecare membru al PNL trebuie să dea tot ce are în el pentru a îl convinge pe fiecare român că nu există un alt drum, o altă soluție decât Klaus Iohannis președinte”, a conchis Orban.

La Adunarea Regională a organizațiilor PNL București – Ilfov participă și șeful statului Klaus Iohannis, precum și circa 2.000 de membri și simpatizanți ai PNL, parlamentari, aleși locali din regiune.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Plenul începe la ora 10.00.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Ducesa de Sussex a dezvăluit primul produs din brandul său American Riviera Orchard