Avion rusesc de asalt, doborât de Forțele Armate ucrainene

Avion rusesc de asalt, doborât de Forțele Armate ucrainene
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia
Publicat: 11/04/2022, 23:56
Actualizat: 12/04/2022, 00:24

Forțele Armate ucrainene au doborât un avion rusesc de asalt, de tip Su-25, în cursul zilei de luni, 11 aprilie.

Informația a fost făcută publică de către Armata ucraineană, prin intermediul unei postări pe pagina sa oficială de Facebook, după cum informează ziare.com.

„Continuăm să lucrăm la distrugerea aviației ruse și la eliberarea teritoriilor ucrainene”, au anunțat reprezentanții Forțelor Armate din Ucraina.

Forțele ucrainene de apărare aeriană din aceeași brigadă au distrus recent și un elicopter rusesc de tip Mi-24.

Ucraina a distrus o coloană de 12 kilometri de blindate rusești care se îndreptau spre Izium

Șeful administrației regionale de stat din regiunea Harkov din Ucraina, Oleg Sinegubov, a anunțat că forțele ucrainene au distrus o coloană de blindate rusești lungă de 12 kilometri, care se îndrepta spre Izium.

Din convoiul militar făceau parte sute de vehicule, printre care vehicule blindate, artilerie tractată de camioane și echipamente de sprijin.

Convoiul ar fi fost distrus de către forțele armate ucrainene în timp ce se deplasau spre Izium, la est de Harkov, a explicat oficialul ucrainean.

Informația prezentată de Sinegubov a fost confirmată și de către Ministerul Apărării de la Kiev, prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Forțele armate au distrus o coloană de echipamente și efective inamice care se deplasa în direcția orașului Izium”, a informat instituția.

Între timp, încă un militar rus de rang înalt a fost ucis de către forțele armate din Ucraina, în cadrul războiului din țara vecină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase