Biden face anunțul care-i dă fiori lui Putin: SUA trimit 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina! Mesaj direct pentru Federația Rusă

Biden face anunțul care-i dă fiori lui Putin: SUA trimit 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina! Mesaj direct pentru Federația Rusă
Biden face anunțul care-i dă fiori lui Putin / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 25/01/2023, 21:31

Preşedintele Joe Biden a anunţat miercuri seară că Statele Unite vor furniza Ucrainei 31 de tancuri de tip M1 Abrams. Ajutorul face parte dintr-un acord al SUA cu Germania şi alte naţiuni aliate pentru a ajuta armata ucraineană să respingă invazia militară rusă.

„Anunţ că vom trimite 31 de tancuri de asalt M1 Abrams în Ucraina”, a declarat preşedintele Biden într-o conferinţă de presă.

Biden: „SUA se sincronizează cu aliaţii din întreaga lume”

„Statele Unite se sincronizează cu aliaţii şi partenerii din întreaga lume pentru a ne asigura că poporul ucrainean este în cea mai puternică poziţie posibilă pentru apărarea naţiunii şi a familiilor de agresiunea brutală a Rusiei”, a transmis Joe Biden.

„Statele Unite şi Europa sunt unite în mod total. Aşteptările Rusiei sunt că ne vom destrăma, dar vom rămâne uniţi. Suntem uniţi în totalitate” – Joe Biden

Liderul de la Casa Albă a mulţumit Germaniei pentru aprobarea trimiterii de tancuri Leopard 2 în Ucraina: „Germania, într-adevăr, a intensificat asistenţa. Cancelarul Olaf Scholz a fost o voce puternică în favoarea unităţii. Îi sunt recunoscător cancelarului Scholz pentru transferul de tancuri de tip Leopard 2 şi vom coordona eforturile pentru a organiza o contribuţie europeană cu două batalioane de tancuri pentru Ucraina. Ajutarea Ucrainei este un angajament mondial”, a subliniat Biden.

SUA, maraton în marile cancelarii europene

Preşedintele SUA a discutat, miercuri, cu liderii Marii Britanii, Franţei, Italiei şi Germaniei despre coordonarea acţiunilor pentru oferirea de asistenţă militară Ucrainei. „Preşedintele Biden a vorbit în această dimineaţă cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, şi cu premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, în cadrul acţiunilor de coordonare strânsă a susţinerii noastre pentru Ucraina”, a anunțat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Biden a salutat angajamentele Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, precizând că 50 de naţiuni au „contribuţii semnificative pentru integritatea Ucrainei”.

Potrivit lui Biden, Marea Britanie va contribui cu tancuri de tip Challenger 2, Franţa va furniza vehicule AMX10 şi sisteme antiaeriene, Germania şi Statele Unite trimit tancuri Leopard şi M1 Abrams, precum şi sisteme Patriot. De asemenea, vor contribui cu vehicule blindate Polonia, Suedia, Norvegia şi Finlanda. Italia, Danemarca, Estonia şi Lituania vor furniza sisteme de artilerie.

Biden: „Nu este o ameninţare ofensivă la adresa Rusiei”

Preşedintele Biden dă asigurări că ajutorul militar oferit Ucrainei nu constituie o „ameninţare ofensivă” la adresa Rusiei.

„Totul se referă la ajutarea Ucrainei să se apere şi să protejeze teritoriul ucrainean. Nu este o ameninţare ofensivă la adresa Rusiei. Nu există nicio ameninţare ofensivă” – Joe Biden

Preşedintele SUA a subliniat că trupele ruse ar trebui să revină „unde le este locul, adică pe teritoriul Rusiei. Acest război ar fi deja terminat în acest moment. Noi acest lucru îl vrem, sfârşitul acestui război”.

Biden a negat că a decis trimiterea de tancuri Abrams în Ucraina din cauza presiunilor exercitate de Germania: „Nu m-a forţat Germania să mă răzgândesc. Am vrut să ne asigurăm că suntem cu toţii pe aceeaşi linie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase