Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, candidat la stand-up comedy: ”Nu înțelegem pe deplin ce vrea partea ucraineană”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, candidat la stand-up comedy: ”Nu înțelegem pe deplin ce vrea partea ucraineană”
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului | Foto - Profimedia Images
Publicat: 28/05/2022, 17:14
Actualizat: 28/05/2022, 17:18

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, și-a câștigat ”notorietatea” nu numai prin aparițiile sale zilnice – din momentul în care a fost invadată Ucraina -, ci și prin atitudinea voit-comică pe care o afișează chiar și atunci când primește întrebări extrem de serioase.

În contextul ”negocierilor” nesfârșite dintre Rusia și Ucraina – agresiunea Rusiei fiind, constant, minimalizată la Kremlin -, Peskov nu numai că nu depășește ”linia” care i-a fost trasată, dar consideră că totul face parte din ”normalitatea” pe care, orice s-ar spune, o vede numai Moscova.

Întrebat, pentru a ”n”-a oară, ce se întâmplă în aceste așa-zise negocieri cu Ucraina, dincolo de faptul că Rusia continuă să bombardeze țara lui Zelenski, Peskov și-a manifestat nedumerirea, spunând că totul se datorează ”contradictoriilor” declarații făcute de ucraineni.

”Conducerea ucraineană face în mod constant declarații contradictorii care nu permit să înțelegem pe deplin ce vrea partea ucraineană și dacă este pregătită să realizeze starea reală a lucrurilor”, a spus, zâmbitor, Dmitri Peskov.

”Conducerea ucraineană este inconstantă, face declarații care se contrazic”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu se dezminte, astfel, de scenariu din care face parte integrantă și afirmă că partea ucraineană este contradictorie și inconstantă.

Nu-i poți face un proces de intenție lui Dmitri Peskov, evident, dar este aproape incredibil modul în care acesta transmite că la Moscova nu sunt înțelese, pe deplin, demersurile părții ucrainene, asta într-un moment în care Moscova nu pune punct bombardamentelor și nu demonstrează, într-un ultim ceas, că dorește – la modul serios – să negocieze.

”În primul rând, discuțiile sunt acum înghețate prin decizie și în conformitate cu linia aleasă de partea ucraineană. În al doilea rând, în general, conducerea ucraineană este inconstantă, face declarații care se contrazic, ceea ce nu permite să înțelegem pe deplin ce vrea și dacă este pregătită să arate o abordare sobră și să realizeze starea reală a lucrurilor”, a subliniat Peskov, citat de TASS.

Peskov: ”Depardieu nu înțelege pe deplin ce se întâmplă”

Același Dmitri Peskov a spus, la un moment dat, că se oferă să-i predea o ”lecție” despre Ucraina lui Gerard Depardieu – actor cu afinități pro-Putin declarate -, pornind de la presupunerea că acesta nu înțelege, cu adevărat, ce se întâmplă în Ucraina.

Mai mult, Peskov a insistat în a spune și că actorul nu a înțeles nici situația din 2014, atunci când Rusia a anexat Peninsula Crimea.

”Aș sugera că, cel mai probabil, Depardieu nu înțelege pe deplin ce se întâmplă. Nu înțelege ce s-a întâmplat în Ucraina în 2014. Dacă este necesar, vom fi gata să-i spunem despre asta și să-i explicăm, astfel încât să înțeleagă mai bine”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult