Fostul premier rus Dmitri Medvedev îi avertizează pe ucraineni să-și încuie „bine de tot” ușile noaptea după arestarea lui Viktor Medvedciuk

Fostul premier rus Dmitri Medvedev îi avertizează pe ucraineni să-și încuie „bine de tot” ușile noaptea după arestarea lui Viktor Medvedciuk
Dmitri Medvedev – fost președinte al Rusiei, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate de la Moscova | Foto - Profimedia Images
Publicat: 14/04/2022, 01:35
Actualizat: 14/04/2022, 01:56

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev a avertizat liderii ucraineni să „aibă grijă” și să își încuie „bine de tot” ușile noaptea după ce Kievul l-a arestat pe politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk, relatează Reuters.

Medvedciuk, unul dintre aliații apropiați ai președintelui Vladimir Putin în Ucraina, a fost capturat marți de Serviciul de Securitate al Ucrainei după ce acesta fugise în luna februarie de la domiciliul său unde se afla în arest.

Politicianul pro-rus se afla în arest la domiciliu din luna mai a anului trecut, fiind vizat inițial de acuzații de trădare într-un caz care a crescut tensiunile dintre Moscova și Kiev cu luni înainte ca Rusia să înceapă să maseze din nou trupe la granița cu Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a distribuit marți pe pagina sa de Twitter o fotografie în care Medvedciuk apare încătușat, propunând ulterior Moscovei într-un mesaj televizat să returneze cetățenii ucraineni pe care îi ține captivi pe teritoriul său în schimbul politicianului.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a refuzat miercuri propunerea lui Zelenski, afirmând că Rusia îi este recunoscătoare lui Medvedciuk dar că acesta nu este cetățean al Rusiei și că nu are nicio legătură cu „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Medvedev transmite amenințări după arestărea lui Viktor Medvedciuk

„Acei monștri care își spun autorități ucrainene spun că vor să îl facă prin bătaie să mărturisească pe Viktor Medvedciuk, să îl condamne ‘rapid și corect’, și apoi să îl schimbe pe prizonieri”, a declarat miercuri seara Dmitri Medvedev, președinte adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit Reuters.

„Acești oameni ar trebui să aibă grijă și să încuie ușile bine de tot noaptea pentru a fi siguri că nu devin ei oamenii care vor fi dați la schimb”, a amenințat acesta, un aliat apropiat al liderului de la Kremlin și președinte al Rusiei între 2008 și 2012 ca parte a rocadei guvernamentale care i-a permis lui Putin să rămână la putere.

În timpul conferinței de presă susținute mai devreme în cursul zilei de miercuri Dmitri Peskov a a spus că Rusia și autoritățile din Donbas, „desigur, îi sunt foarte recunoscătoare lui Medvedciuk pentru organizarea schimbului de deținuți în ultimii ani și [pentru] rezolvarea altor probleme umanitare în care a fost implicat”.

Peskov: Medvedciuk a fost întotdeauna pentru pace, s-a opus războiului

„Medvedciuk a fost întotdeauna pentru pace, s-a opus războiului, împotriva extinderii conflictului din Donbas. Apropo, dacă la un moment dat aceste idei ale lui și ale partidului său ar fi fost luate în considerare în politica de stat a Ucrainei, atunci nu ar exista nicio operațiune militară”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Medvedciuk este liderul și fondatorul partidului pro-rus „Platforma de opoziție – Pentru Viață”. În 20 martie, Consiliul de Securitate al Ucrainei a interzis activitatea partidelor pro-ruse pe teritoriul țării.

„Activităţile acelor politicieni care vizează diviziunea sau complicitatea nu vor avea succes, dar vor primi un răspuns dur”, a declarat preşedinte Volodimir Zelenski la momentul respectiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice