FOTO| Unde s-ar ascunde acum Vladimir Putin. Un jurnalist de investigații militare a dezvăluit locul

FOTO| Unde s-ar ascunde acum Vladimir Putin. Un jurnalist de investigații militare a dezvăluit locul
Sursă foto: Profimedia.ro
Publicat: 01/04/2022, 15:10
Actualizat: 01/04/2022, 17:06

Jurnaliștii unei publicații de investigații militare au publicat noi dovezi și susțin că Vladimir Putin s-ar ascunde într-un buncăr de lângă Surgut, în vestul Siberiei.

Vedem zilnic alte zboruri și sunt și mai secretizate. Sunt avioane ale statului și închid sistemele de localizare undeva în apropiere de Surgut. Se pare că ultima parte a zborului e stric secretă și cel mai probabil acolo există un buncăr pentru elite acolo”, spune jurnalistul Christo Grozev, potrivit DailyMail.

Dispariția ministrului rus al Apărării din spațiul public a alimentat o serie de zvonuri. Potrivit sursei mai sus citate, acesta s-ar fi aflat, timp de câteva săptămâni, într-un buncăr de lângă Ufa, în Munții Urali, potrivit jurnalistului de investigaţie Christo Grozev.

Ce spunea un expert militar

La începutul lunii martie, expertul militar Oleg Zhdanov susține că Vladimir Putin se află într-un buncăr antiatomic din Siberia, mai exact în capitala Republicii Altai, Gorno-Altaisk, la peste 3.000 de kilometri de Moscova.

Parte a Federaţiei Ruse, republica Altai face parte din Districtul Federal Siberian și se află în sudul Siberiei, având graniţă cu Kazahstan, China şi cu Mongolia.

Un raport al Pentagonului privind capacitățile militare ale Rusiei, dezvăluie că Putin dispune de două buncăre uriașe „care ar putea salva elita științifică, militară și politică a țării, în cazul unui război nuclear”, potrivit Pavada.

Capacitatea totală a acestor buncăre e de 10.000 de persoane. Unul a fost construit la o adâncime de 300 de metri sub Kremlin, iar al doilea e situat în apropiere de Universitatea de Stat din Moscova.

Citește și INTERVIU EXCLUSIV| „Rușii cred că Putin ar putea fi ucis, judecat sau chiar exilat”. Scenariile post-război, văzute de un profesor ucrainean, jumătate rus

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase