Japonia a înghețat bunurile a 398 de ruși. Noile sancțiuni împotriva susținătorilor lui Vladimir Putin

Japonia a înghețat bunurile a 398 de ruși. Noile sancțiuni împotriva susținătorilor lui Vladimir Putin
Sursa: Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei
Publicat: 12/04/2022, 16:23
Actualizat: 12/04/2022, 16:24

Japonia a anunţat, marţi, că a aprobat noi sancţiuni împotriva Rusiei, care vizează atât persoane fizice apropiate lui Vladimir Putin, cât și companii.

Cabinetul nipon a aprobat sancțiuni suplimentare împortiva Rusiei, înghețând activele a 398 de persoane fizice, inclusiv fiicele președintelui Vladimir Putin și soția șefului diplomației de la Kremlin, Serghei Lavrov.

Luptele grele din Ucraina au ajuns în ziua cu numărul 48.

Guvernul a decis de asemenea să interzică importul a 38 de produse, inclusiv vodka și alte băuturi alcoolice, aparatură electrică și cherestea, începând din 19 aprilie. Cele mai recente importuri anuale ale acestor produse însumează până la 16 miliarde de yeni japonezi (579,1 milioane de lei), respectiv 1,1% din total importurilor din Rusia, potrivit guvernului, relatează Japan Times.

Noile sancțiuni, care sunt în acord cu măsurile punitive luate de Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, includ și înghețarea activelor a încă 28 de organizații ruse, precum cele cu legături cu industria militară și două noi instituții de creditare, Sberbank și Alfa Bank. Măsurile referitoare la bănci vor fi implementate începând din 12 mai.

Mai mult, Guvernul Japoniei va interzice persoanelor fizice și companiilor să facă noi investiții în Federația Rusă.

Odată cu includerea pe listă a noilor sancționați, inclusiv fiicele lui Vladimir Putin – Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova – numărul total al persoanelor fizice de pe listă a ajuns la 499.

„Pentru a împiedica o escaladare în plus a crizei, pentru oprirea focului cât de repede posibil și pentru încetarea invaziei ruse în Ucraina, țara noastră trebuie să impună sancțiuni dure împotriva Moscovei, lucrând în același timp cu comunitatea internațională”, a declarat secretarul general al Guvernului nipon într-o conferință de presă.

Recent, pe 5 aprilie, Guvernul nipon decisese să acorde ajutoare umanitare de urgență suplimentare de 100 de milioane de dolari SUA pentru a-i ajuta pe cetățenii ucraineni care se confruntă cu dificultăți în Ucraina și în țările învecinate – inclusi România – ceea ce ducea la un total de 200 demilioane de dolari, începând din 11 martie, conform unei informări publicate de Ambasada Japoniei în România.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase