LIVE | Război în Ucraina, ziua 140. Forțele ucrainene au lovit un depozit de armament al forțelor ruse

LIVE | Război în Ucraina, ziua 140. Forțele ucrainene au lovit un depozit de armament al forțelor ruse
Sursa foto - ARHIVĂ: Profimedia
Publicat: 13/07/2022, 08:30
Actualizat: 13/07/2022, 09:03

Războiul din Ucraina a intrat în ziua 140, iar GÂNDUL vă prezintă principalele informații din conflictul din țara vecină.

Forțele ucrainene anunță că au distrus o clădire din Nova Kakhovka, regiunea Kherson, care ar fi fost utilizată de Armata rusă drept depozit de armament.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că atacul a fost posibil cu ajutorul armamentului modern primit de Kiev de la aliații săi occidentali și a făcut din nou apel la noi livrări din partea statelor NATO.

„Ocupanții au simțit deja foarte bine ce este artileria modernă și că nu vor avea spatele asigurat nicăieri pe pământurile noastre, pe care l-au ocupat. Au simțit că operațiunile noastre pentru a ne proteja patria sunt mai puternice decât oricare dintre «operațiunile speciale» ale lor. Soldații ruși – și știm acest lucru din interceptările conversațiilor lor – se tem, sincer, de forțele noastre armate”, a declarat Zelenski, citat de CNN.


Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul


Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul aceleiași facultăți, în 2015. A lucrat, începând din 2013, în cadrul agenției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase