LIVE | Război în Ucraina, ziua 734. Emmanuel Macron nu exclude posibilitatea ca statele europene să trimită militari în Ucraina/AMENINȚAREA Moscovei!

LIVE | Război în Ucraina, ziua 734. Emmanuel Macron nu exclude posibilitatea ca statele europene să trimită militari în Ucraina/AMENINȚAREA Moscovei!
Publicat: 27/02/2024, 08:01
Actualizat: 27/02/2024, 15:26

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a ajuns marți în ziua cu numărul 734, iar GÂNDUL vă prezintă principalele informații referitoare la conflictul din țara vecină.

UPDATE 2: Moscova amenință: va fi război Rusia – NATO!

Trimiterea în Ucraina a unor militari din state membre ale NATO ar însemna un conflict între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică, a avertizat Kremlinul.

Solicitat să comenteze declaraţiile liderului de la Paris, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat că, dacă s-ar ajunge ca soldaţi ai ţărilor din NATO să lupte în Ucraina, ar trebui să se discute despre caracterul inevitabil al unui conflict direct între Rusia și NATO. În context, Peskov a făcut aprecierea cătrimiterea de trupe în Ucraina „nu ar fi în interesul Occidentului” şi că simpla menţionare a acestei posibilităţi este „un element nou foarte important” în acest conflict.

UPDATE 1: Premierul suedez spune că trimiterea de trupe nu este o prioritate

Trimiterea de trupe în Ucraina „nu este de actualitate pentru moment”, a declarat marţi premierul suedez Ulf Kristersson, fără a exclude însă această eventualitate.

„Nu este deloc de actualitate pentru moment”, a declarat el pentru canalul public suedez SVT drept reacţie la afirmaţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat că trimiterea de trupe occidentale la sol în Ucraina nu ar trebui „exclusă pe viitor”.

„Pentru moment, suntem ocupaţi să trimitem material avansat în Ucraina în diferite moduri”, a subliniat şeful Guvernului suedez.

Principalele evenimente din Ucraina

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a dat de înțeles luni că nu exclude complet ideea ca statele europene să trimită trupe în Ucraina, deși a avertizat că nu există un consens în acest moment, deoarece aliații au convenit să intensifice eforturile de a livra mai multe muniții Kievului, nu să trimită și militari.

Declarația a venit în timpul întâlnirii de la Paris dintre 20 de lideri europeni, eveniment la care a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

Aproximativ 20 de lideri europeni s-au reunit luni la Paris pentru a-i trimite președintelui rus Vladimir Putin un mesaj de hotărâre europeană cu privire la Ucraina și a contracara narațiunea Kremlinului potrivit căreia Rusia este obligată să câștige un război acum la al treilea an.

„Nu există astăzi un consens pentru a trimite într-o manieră oficială și aprobată trupe pe teren. Dar în ceea ce privește dinamica, nimic nu poate fi exclus. Vom face tot ce trebuie pentru ca Rusia să nu câștige”, a spus Macron după întâlnire, citat de Al Jazeera.

Macron a refuzat să ofere detalii despre națiunile care iau în considerare trimiterea de trupe, spunând că preferă să mențină o „ambiguitate strategică”.

Un oficial de la Casa Albă a declarat agenției de presă Reuters că SUA nu intenționează să trimită trupe în Ucraina și că nici nu există planuri de a trimite trupe NATO să lupte în această țară.

Parlamentul Ungariei a aprobat aderarea Suediei la NATO

Între timp, luni, Parlamentul de la Budapesta a ratificat tratatul privind admiterea Suediei în Alianța Nord-Atlantică, eliminând ultimul obstacol în procedura integrării acestei țări.

Admiterea Suediei în NATO a fost aprobată de Parlamentul Ungariei cu 188 de voturi pentru și șase împotrivă, conform site-ului Index.hu.

După negocieri intense, Ungaria elimină astfel ultimul obstacol procedural privind admiterea Suediei în Alianța Nord-Atlantică. Citește mai mult…

Sursa foto; X/Emmanuel Macron

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
De ce a murit fiul luptătorului Francis Ngannou? Micuțul avea doar 1 an și 3...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic. Verdictul medicilor
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu poți ști dacă o...