LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 106. Președintele polonez Duda, atac la Macron și Scholz pentru discuțiile cu Putin: E ca și când ar vorbi cu Hitler / Rusia pregătește o ofensivă-surpriză / Coșmar pentru militarii ucraineni în estul țării

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 106. Președintele polonez Duda, atac la Macron și Scholz pentru discuțiile cu Putin: E ca și când ar vorbi cu Hitler / Rusia pregătește o ofensivă-surpriză / Coșmar pentru militarii ucraineni în estul țării
Sursa: Profimedia
Publicat: 09/06/2022, 08:00
Actualizat: 09/06/2022, 14:38

Potrivit ultimelor informații de pe frontul din Ucraina, președintele Vladimir Putin ar pregăti un atac surpriză. Armata rusă controlează cea mai mare parte din Sievierodonetsk și bombardează puternic Lysychansk. Rusia bombardează mai ales depozitele agricole. Pe de altă parte, Volodimir Zelenski afirmă că militarii ucrainei din Sievierodonețk au provocat pierderi majore armatei ruse.

UPDATE 14:00. Președintele polonez Duda, atac la Macron și Scholz pentru discuțiile cu Putin: E ca și când ar vorbi cu Hitler

Președintele polonez Andrzej Duda i-a criticat dur pe liderii Franței și Germaniei pentru convorbirile telefonice cu președintele rus Vladimir Putin, spunând că a fost ca și cum ar fi avut discuții cu Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit cotidianului german de mare tiraj Bild și Reuters, citat de HotNews.

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Macron au avut amândoi convorbiri telefonice individuale cu Putin de când Rusia a lansat o invazie devastatoare în Ucraina, Macron stârnind în special furia ucrainenilor prin faptul că a spus că Rusia nu trebuie să fie „umilită” pentru a păstra șansele unei soluții diplomatice.

Duda, într-un interviu cu Bild publicat miercuri seara târziu, a declarat că astfel de discuții nu fac decât să legitimeze un război ilegal în Ucraina.

„A vorbit cineva așa cu Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial?”. a spus Duda.

„A spus cineva că Adolf Hitler trebuie să-și păstreze reputația? Că trebuie să procedăm în așa fel încât să nu fie umilitor pentru Adolf Hitler? Nu am auzit astfel de voci”, a adăugat el.

UPDATE 13:00. Un român de 33 de ani a murit în războiul din Ucraina: „Și-a dat viața în luptele împotriva agresorului rus”

Denis Morăraș, un român de 33 de ani din suburbia Roșa Stânca a orașului Cernăuți, și-a pierdut viața în războiul din Ucraina.

Sursa foto: https://bucpress.eu/

UPDATE 12:00. Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol, potrivit unui consilier al primarului orașului.

Petro Andriuschenko a vorbit pe canalul său de Telegram despre o „caravană nesfârșită a morții” în orașul-port ocupat de ruși, unde între 50 și 100 de cadavre sunt găsite sub dărâmăturile ale fiecărui bloc, transmite BBC.

UPDATE 11:00. VIDEO | Propagandistul lui Putin amenință cu invadarea Germaniei: „Să dăm încă o dată jos praful de pe mormintele teutone!”

Vladimir Solotiov, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori tv ruși și totodată propagandistul preferat al lui Vladimir Putin, a amenințat cu invadarea Germaniei.

UPDATE 10:00. Fostul premier al Ucrainei, despre Putin: ”Absolut raţional, rece, crud și întunecat, dar nu nebun”

Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei, avertizează că Vladimir Putin își dorește să intre în istorie, alături de Stalin și de Petru cel Mare, fiind animat de un orgoliu uriaș și de ideea că are o ”misiune istorică” de dus la capăt.

Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei | Foto - Profimedia Images
Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei | Foto – Profimedia Images

UPDATE 6:02. ONU va livra ajutoare umanitare în Ucraina prin intermediul Uber.

Au fost dezvoltate aplicații online speciale, care vor permite coordonarea și expedierea de vehicule mici autonome, pentru a livra provizii din depozite. Astfel au fost livrate deja alimente în Dnepr.

UPDATE 5:00. Ucraina introduce un mecanism rapid de confiscare a averilor celor bănuiți că lucrează cu invadatorii ruși.

Anunțul a fost făcut de ministrul ucrainean al justiției, Denis Malyuska, în cadrul unui telejurnal de informare.

De asemenea, fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko, l-a descris pe Putin drept „absolut irațional, rece, crud, întunecat”. Aceasta spune că Putin va intra în istorie precum Stalin și Petru cel Mare.

UPDATE 3:00. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că efectele negative ale invaziei militare ruse se văd deja, afectând 1,6 miliarde de oameni.

UPDATE 1:00. Canada înăsprește sancțiunile cotnra Rusiei, devenind un model pentru ceilalți aliați ai Ucrainei, a declarat Andriy Yermak, șeful Biroului președintelui.

UPDATE 00:20. Inflația pare să se stabilizeze în Rusia, iar economia ar putea scădea cu 15% în 2022

Inflația pare să înceapă să se stabilizeze în Rusia, dar se menține la un nivel ridicat, iar valoarea PIB ar putea scădea cu 15% în 2022, din cauza sancțiunilor impuse de Occident.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult