LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 235. 11 persoane au fost ucise de persoane înarmate, într-o bază de antrenament rusă. Clădirea administrației din Donețk a fost bombardată

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 235. 11 persoane au fost ucise de persoane înarmate, într-o bază de antrenament rusă. Clădirea administrației din Donețk a fost bombardată
Localnicii din orașele atacate din Ucraina primesc ajutoare umanitare / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16/10/2022, 14:16

Rusia a continuat atacurile cu rachete și drone în orașele ucrainene, iar, de partea cealaltă, 11 militari au fost uciși și 15, răniți, după ce două persoane înarmate au intrat pe teren de antrenament militar rus și au început să tragă.

Doi oameni înarmați au ucis sâmbătă 11 persoane pe un teren de antrenament militar rus, a anunțat ministerul apărării, aceasta fiind cea mai recentă lovitură adusă forțelor președintelui Vladimir Putin de la invadarea Ucrainei, anunță Reuters.

Cei doi atacatori care au ucis 11 și au rănit alte 15 persoane într-o tabără de antrenament militară rusă din orășelul Soloti, aproape de granița cu Ucraina, erau din Tadjikistan și deschiseseră focul după o ceartă pe tema religiei, a spus, pe Youtube, Oleksiy Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenskiy.

Conform sursei citate, niciun civil nu a fost ucis în atac, dar mulți soldați au fost uciși sau răniți, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia. Agenția de presă RIA, citată de Reuters, a transmis că cei doi bărbați înarmați au atacat un grup de indivizi care s-au oferit voluntari să meargă la război, după care au fost la rândul lor împușcați mortal.

Bilanțul deceselor

Volodimir Zelenski a anunțat că trupele ucrainene dețin în continuare orașul strategic din estul Bakhmut, în ciuda atacurilor repetate ale Rusiei, în timp ce situația din regiunea Donbas rămâne foarte dificilă. Rachetele și dronele rusești continuă să lovească orașele ucrainene, provocând distrugeri și victime, a spus liderul rus, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski a spus că aproape 65.000 de ruși au fost uciși de la invazia din 24 februarie, o cifră mult mai mare decât estimarea oficială a Moscovei din 21 septembrie de 5.937 de morți.

În ultimele 24 de ore, bombardele forțelor ucrainene au afectat clădirea administrației din orașul Donețk, capitala regiunii Donețk, după cum a declarat administrația orașului susținută de Rusia.

Rachetele și dronele rusești au lovit peste 30 de orașe și sate din Ucraina în ultimele 24 de ore, a declarat armata ucraineană în informarea actualizată de duminică dimineață.

Reuters precizează că nu a putut verifica rapoartele câmpului de luptă.

Alimentarea cu electricitate, restabilită

Belarus a declarat că primele convoaie de militari ruși, parte a unei „grupări regionale” de trupe, au sosit în țară. Președintele Alexandru Lukașenko a declarat săptămâna aceasta că trupele sale se vor desfășura împreună cu forțele ruse în apropierea graniței cu Ucraina.

Inginerii ucraineni au restabilit alimentarea cu energie a centralei nucleară Zaporizhzhia, ocupată de ruși, după ce bombardamentele au tăiat-o de două ori de la electricitatea externă în ultima săptămână, a declarat autoritatea de supraveghere nuclear al Națiunilor Unite.

Potrivit Reuters. Elon Musk a spus că SpaceX va continua să finanțeze serviciul său de internet Starlink în Ucraina, invocând nevoia de „fapte bune”, la o zi după ce a spus că nu își mai permite să facă acest lucru. Serviciul a ajutat civilii și militarii să rămână online în timpul războiului cu Rusia.

Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile aflate departe de linia frontului vor înrăutăți situația economică îngrozitoare cu care se confruntă Ucraina, care a înregistrat deja o creștere de zece ori a sărăciei în acest an, a declarat un înalt oficial al Băncii Mondiale.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic