Marcel Ciolacu: „România trebuie să își asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilitatea și dezvoltarea în Estul Europei și zona Mării Negre”

Marcel Ciolacu: „România trebuie să își asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilitatea și dezvoltarea în Estul Europei și zona Mării Negre”
Vernisajul expoziției „Cronicile unei invazii ruse în Ucraina 2022: începutul” / Sursa: Alexandra Pandrea
Publicat: 14/06/2022, 14:27

România este alături de Ucraina, care trebuie să câştige acest război, iar în acest moment „Vladimir Putin se face responsabil de a fi criminal de război”, a declarat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la inaugurarea expoziţiei foto organizată de Ambasada Ucrainei, la care a participat și Oleksandr Kornienko, primul preşedinte adjunct al Radei Supreme a Ucrainei.

„Aici un artist reprezintă realitatea de acum, din Ucraina. Îl asigurăm pe domnul vicepreşedinte că România, ca şi până acum, va fi printre cei mai mari susţinători ai Ucrainei şi am văzut nu numai implicarea autorităţilor, dar implicarea directă a românilor pentru refugiaţii Ucrainei şi faptul că cu toţii suntem alături de acest război total injust, incorect, neprovocat. Şi este evident că, în acest moment, Vladimir Putin se face responsabil de a fi criminal de război”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Războiul din Ucraina a intrat marți în a 111-a zi de la debut.

„Ucraina trebuie să câştige acest război”

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că România continuă să fie alături de Ucraina.

„România va fi alături de Ucraina. Ucraina trebuie să câştige acest război, ne vom implica logistic, atât executiv, cât şi legislativ, cât şi cu expertiza noastră de a susţine aderarea Ucrainei, a Republicii Moldova şi Georgiei la Uniunea Europeană. Ucraina, Georgia, Republica Moldova sunt părţi din Europa, iar locul lor este alături de Uniunea Europeană. O decizie a unui stat suveran nu poate fi sancţionată de către alt stat. Nu am crezut că în 2022 vom mai avea parte de un război din Europa, de aceea toate ţările civilizate trebuie să facă scut în jurul Ucrainei, să ajute Ucraina să depăşească aceste momente şi mai ales să câştige acest război”, a afirmat liderul PSD.

Oleksandr Kornienko a mulţumit autorităţilor de la Bucureşti pentru sprijinul acordat şi a amintit că fotoreporterul ucrainean Max Levin a fost ucis chiar în prima fază a războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Maxim practic documenta crimele de război ale Rusiei. Din nefericire, aceste lupte continuă astăzi în zona de Est a Ucrainei, în partea de Sud a Ucrainei şi, datorită devotamentului lui, toată lumea are oportunitatea de a cunoaşte ce se întâmplă în realitate, ce face Rusia acum în Ucraina. Această luptă va continua şi datoria noastră este de a opri acest război, de a opri Rusia. Mulţumesc poporului român pentru sprijinul Ucrainei”, a declarat Oleksandr Kornienko, citat de Agerpres.

Cei doi oficiali au fost prezenţi, în foaierul din faţa sălii de plen, la expoziţia de fotografie cu tema „Cronicile unei invazii ruse în Ucraina 2022: începutul”. Fotografiile expuse aparţin fotoreporterului ucrainean Max Levin, ucis de forţele armatei ruse în timpul exercitării profesiei. „Fotografiile sale arată față crudă a unei invazii militare nejustificate și neprovocate, care a schimbat radical viețile unor oameni nevinovați și care a provocat cea mai gravă criză umanitară și de securitate din ultimele decenii”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Expoziţia se încheie pe 28 iunie şi îşi propune să aducă la cunoştinţa Uniunii Europene consecinţele războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Vernisajul a avut loc în contextul vizitei la Bucureşti a prim adjunctului preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, Oleksandr Kornienko.

Anterior, Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu oaspetele ucrainean, în care a subliniat dorinţa ca ţara noastră să concentreze resurse financiare europene şi internaţionale pentru a sprijini procesul de reconstrucţie a Ucrainei.

„România trebuie să își asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilitatea și dezvoltarea în Estul Europei și zona Mării Negre. Iar primul pas în acest proces este participarea activă la reconstrucția Ucrainei”, a scris Ciolacu, pe Facebook, referitor la întrevederea avută.

„Pe lângă multe alte aspecte care ţin de dezvoltarea conexiunilor de transport cu Europa, cred că este necesară instalarea rapidă în Ucraina a unei echipe comerciale, economice şi umanitare care să faciliteze procesul de reconstrucţie, dar şi de facilităţi fiscale pentru companiile româneşti şi autorităţile locale care vor dori să investească acolo”, a transmis Marcel Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani