LIVE | Ziua 111 de război: UE vrea să-şi „consolideze” cooperarea energetică cu Israelul, ca răspuns la „şantajul” Rusiei / O nouă groapă comună a fost descoperită lângă Bucha / Papa Francisc: Trăim al treilea război mondial / Volodimir Zelenski promite că va recuceri Crimeea

LIVE | Ziua 111 de război: UE vrea să-şi „consolideze cooperarea energetică cu Israelul, ca răspuns la „şantajul” Rusiei / O nouă groapă comună a fost descoperită lângă Bucha / Papa Francisc: Trăim al treilea război mondial / Volodimir Zelenski promite că va recuceri Crimeea
Ursula von der Leyen / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14/06/2022, 13:00
Actualizat: 14/06/2022, 14:05

Ziua 111 de lupte în Ucrainna. Autoritățile ucrainene transmit că au descoperit o nouă groapă comună de civili lângă Bucha, în regiunea Kiev. Cadavrele a șapte civili au fost găsite în apropierea satului Myrotske, mulți cu „mâinile legate și genunchii împușcați”, potrivit șefului poliției din regiunea Kiev, Andrii Niebytov. Victimele au fost torturate, a precizat el. Între timp, toate cele trei poduri care leagă orașul Severodonetsk de orașul Lysychansk, situat la vest, sunt acum impracticabile pentru vehicule, ceea ce limitează grav opțiunile de evacuare pentru cei care încearcă să fugă din oraș și rutele de aprovizionare, potrivit lui Serhiy Hayday, șeful administrației militare din regiunea Luhansk.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE ora 14:00 – Dmitri Rogozi vrea un genocid în Ucraina: „Haideți să-i terminăm. Odată pentru totdeauna. Pentru nepoții noștri”

Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos și fost viceprim-ministru al Rusiei, cere, pe Twitter, comiterea unui genocid în Ucraina, pentru că țara este „o amenințare existențială pentru poporul rus, istoria rusă, limba rusă și civilizația rusă”.

Sursa foto: Twitter

UPDATE ora 13:00 – UE vrea să-şi „consolideze” cooperarea energetică cu Israelul, ca răspuns la „şantajul” Rusiei

Uniunea Europeană vrea să-şi „consolideze” cooperarea energetică cu Israelul, ca răspuns la „şantajul” Rusiei, a declarat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unei vizite în Israel, informează France Presse.

„Kremlinul a folosit dependenţa noastră de combustibilii fosili ruşi pentru a ne şantaja”, a acuzat ea în timpul unui discurs la Universitatea Ben-Gurion din Negev, în sudul Israelului, transmite Agerpres.

„De la începutul războiului (în Ucraina), Rusia a întrerupt în mod deliberat aprovizionarea cu gaze a Poloniei, Bulgariei şi Finlandei, a companiilor olandeze şi daneze, ca represalii pentru sprijinul nostru faţă de Ucraina”, a subliniat ea.

UPDATE ora 12:30 – Conflictul din Ucraina ar putea agrava problemele legate de droguri din UE

Conflictul din Ucraina ar putea agrava problemele legate de droguri din UE, avertizează oficialii europeni, potrivit Sky News, citat de Agerpres.

Invazia Rusiei în Ucraina ar putea crea „noi vulnerabilități” în Europa în ceea ce privește drogurile, declanșând schimbări în rutele de contrabandă și expunând potențial mai multe persoane la narcotice, a avertizat marți agenția UE pentru droguri, cu sediul la Lisabona.

Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie (OEDT) a anunțat în raportul său anual că multe persoane care au suferit „stres psihologic sever” în timpul conflictului ar putea fi mai vulnerabile la probleme de abuz de substanțe în viitor.La Stampa, preluat de EFE.

UPDATE ora 12:00 – Papa Francisc: Trăim al treilea război mondial

Papa Francisc a declarat că „trăim al treilea război mondial” şi că războiul din Ucraina în urma invaziei Rusiei „a fost poate într-un fel provocat sau nu a fost împiedicat’”, potrivit transcrierii unei conversaţii pe care a avut-o în urmă cu câteva zile cu zece reprezentanţi ai revistelor culturale europene ale Societăţii lui Isus (Ordinul iezuit al Bisericii Catolice), reuniţi în audienţă la Biblioteca privată a Palatului Apostolic, relatează EFE şi La Stampa, potrivit Agerpres.

„În urmă cu câţiva ani, mi-a trecut prin cap să spun că trăim un al treilea război mondial în bucăţi. Acum, pentru mine, al treilea război mondial a fost declarat. Iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Ce se întâmplă cu omenirea care a avut trei războaie mondiale într-un secol?”, a spus Francisc, potrivit unei transcrieri a conversaţiei publicate marţi de ziarul La Stampa, preluat de EFE.

Papa Francisc / Sursa foto: Shutterstock

UPDATE ora 11:00 – The Guardian: Peste 15.000 de milionari ar urma să plece din Rusia în 2022

Peste 15.000 de milionari ar urma să plece din Rusia până la finalul acestui an, aceștia întorcându-i, practic, spatele regimului lui Vladmir Putin după invadarea Ucrainei.

UPDATE ora 10:00 – Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, promite că va recuceri peninsula Crimeea anexată de Rusia.

„Drapelul ucrainean va flutura din nou deasupra Ialta şi Sudak, deasupra Djankoi şi Ievpatoria”, a declarat Zelenski în mesajul său video de luni seara de la Kiev, citat de DPA.

„Bineînţeles, vom elibera şi Crimeea noastră”, a adăugat el, citat de Agerpres.

UPDATE ora 09:00 – Cele trei poduri care leagă Severodonetsk de Lysychansk au fost distruse

Toate cele trei poduri care leagă orașul Severodonetsk de orașul Lysychansk, situat la vest, sunt acum impracticabile pentru vehicule, ceea ce limitează grav opțiunile de evacuare pentru cei care încearcă să fugă din oraș și rutele de aprovizionare, potrivit lui Serhiy Hayday, șeful administrației militare din regiunea Luhansk, transmite CNN.

UPDATE ora 08:00 – O nouă groapă comună a fost descoperită lângă Bucha

Autoritățile ucrainene transmit că au descoperit o nouă groapă comună de civili lângă Bucha, în regiunea Kiev.

Cadavrele a șapte civili au fost găsite în apropierea satului Myrotske, mulți cu „mâinile legate și genunchii împușcați”, potrivit șefului poliției din regiunea Kiev, Andrii Niebytov.

Victimele au fost torturate, a spus el într-un comunicat, citat de The Guardian.

În prezent, se lucrează la exhumarea cadavrelor de la fața locului și la identificarea persoanelor, a adăugat el.

Sursa foto: Profimedia

UPDATE ora 07:00 – Șase nave de război rusești echipate cu rachete Kalibr au fost desfășurate în Marea Neagră

Navele rusești și bombardierele cu rază lungă de acțiune continuă să lanseze atacuri cu rachete asupra teritoriului ucrainean din Marea Neagră și Marea Azov. În prezent, în Marea Neagră se află șase portavioane echipate cu rachete cu până la 36 de rachete de croazieră Kalibr.

UPDATE ora 06:00 – Armata ucraineană a anunțat eliminarea lui „Adam cel Groaznic”, unul dintre lunetiștii de elită ai Rusiei

​Armata ucraineană a transmis că l-a eliminat pe „Adam cel Groaznic”, unul dintre cei mai iscusiți lunetişti ai armatei ruse. Acesta a luptat anterior în Donbas şi Siria.

„Adam cel Groaznic”, lunetistul rus ucis de armata ucraineană / Foto: Telegram

UPDATE ora 05:00 – Parlamentar ucrainean: Klaus Iohannis va efectua o vizită la Kiev, alături de alți trei lideri europeni

Parlamentarul ucrainean, Oleksiy Goncharenko, a anunțat, luni, că președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită la Kiev, în cursul zilei de joi. Alături de el ar urma să meargă și președintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz, și premierul italian, Mario Draghi.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”