Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Londra vizează lideri militari și importurile de caviar

Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Londra vizează lideri militari și importurile de caviar
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22/04/2022, 09:42

Marea Britanie a anunțat joi noi sancțiuni la adresa conducătorilor militari ruși „care au sânge ucrainean pe mâini”.

Totodată, au fost anunțate noi sancțiuni privind importurile de produse din Rusia, în special în ceea ce privește argintul și caviarul, informează Agerpres.

Sancțiunile îi vizează pe „cei cu sânge ucrainean pe mâini, inclusiv comandantul unităţii care a ocupat Bucea şi alte persoane şi companii care sprijină armata lui Putin”, potrivit unei postări pe Twitter a ministrului de Externe de la Londra, Liz Truss.

Noile măsuri vizează 26 de persoane, printre care și locotenent-colonelul Azatbek Omurbekov, cunoscut drept „măcelarul din Bucea”, cel care ar fi coordonat masacrul din acest oraș de lângă Kiev. Potrivit autorităților britanice, 350 de persoane au fost ucise la Bucea, fapte care figurează printre crimele de război de care este acuzată Rusia şi pe care Moscova le neagă.

Marea Britanie majorează și unele taxe vamale

Pe lângă alți oficiali militari de rang înalt vizați deja de îngheţarea activelor şi interdicţia de a intra pe teritoriul britanic se numără şi susţinători ai maşinii de război ruseşti, precum şeful căilor ferate Oleg Beloziorov şi mai multe companii, inclusiv concernul JSC Kalaşnikov, care produce puştile de asalt AK-12 folosite de trupele ruse.

Guvernul de la Londra a și extins lista sancțiunilor comerciale. Astfel, au fost interzise unele importuri, precum cele de argint, produse din lemn și importurile de caviar.

Totodată, au fost majorate cu 35% taxele vamale pentru anumite produse care provin din Rusia și Belarus, în special diamante și cauciuc.

Londra afirmă că a sancţionat de la începutul războiului peste 1.400 de persoane şi companii care au legături cu regimul preşedintelui Vladimir Putin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase