Moscova amenință să lovească centrele de comandă din Kiev, acuzând sabotaj și atacuri ale forțelor ucrainene pe teritoriul Rusiei

Moscova amenință să lovească centrele de comandă din Kiev, acuzând sabotaj și atacuri ale forțelor ucrainene pe teritoriul Rusiei
Igor Konaşenkov , purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării/ Sursa: Wikipedia
Publicat: 14/04/2022, 00:26

Ministerul rus al Apărării a ameninţat miercuri că va lovi centre de comandă din capitala ucraineană Kiev, pe care Moscova a renunţat să o asedieze, acuzând Ucraina de atacuri şi sabotaje pe teritoriul Rusiei.

„Vedem încercări de sabotaj şi atacuri ale forţelor ucrainene asupra unor ţinte de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Dacă astfel de evenimente vor continua, armata rusă va lovi centre decizionale, inclusiv la Kiev, ceea ce armata rusă s-a abţinut să facă până acum”, a declarat Igor Konaşenkov , purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, relatează Agerpres.

Forţele ruse s-au retras din regiunea Kiev la sfârşitul lunii martie. Timp de o lună au încercat, fără succes, să încercuiască capitala.

Armata rusă este dotată cu rachete hipersonice, despre care se presupune că sunt imposibil de distrus în zbor din cauza vitezei, iar Moscova spune că le-a folosit deja în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării a mai anunţat miercuri că zona portului comercial Mariupol, un oraş strategic din sud-estul Ucrainei, a fost cucerită complet.

Luni, liderul separatiştilor pro-ruşi din Doneţk, care luptă alături de armata rusă la Mariupol, a făcut acelaşi anunţ.

„Rămăşiţele unităţilor ucrainene şi ale naziştilor (batalionului Azov) prezenţi în oraş sunt blocate şi lipsite de posibilitatea de a ieşi din încercuire” a declarat miercuri Igor Konaţenkov. El a mai susţinut că Moscova a distrus 36 de ţinte militare ucrainene în atacurile din ultimele 24 de ore.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase