Ofensivă totală a rușilor asupra Odesei. 10 bombardiere au lovit puternic sudul Ucrainei – VIDEO

Ofensivă totală a rușilor asupra Odesei. 10 bombardiere au lovit puternic sudul Ucrainei - VIDEO
Ofensivă totală a rușilor asupra Odesei. 10 bombardiere au lovit puternic sudul Ucrainei - VIDEO / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 25/09/2022, 08:32

Rusia pare că a declanșat o ofensivă totală asupra sudului Ucrainei. Vizată este în special regiunea Odesa, care a fost bombardată masiv pentru a doua noapte consecutiv.

De data aceasta, sâmbătă noapte, Moscova a aruncat în luptă 10 bombardiere, iar loviturile au țintit în special orașul devenit punct strategic la Marea Neagră.

Lavrov, la ONU, a vorbit despre pace. Pe front, bombe și foc!

În timp ce Odesa era bombardată puternic, la New York, acolo unde s-a ținut reuniunea Organizației Națiunilor Unite, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a ținut un discurs acuzator la adresa SUA. Și, în același timp, a vorbit despre pace în Ucraina.

Ministrul rus s-a adresat sâmbătă Adunării ONU și presei mondiale spunând  că opoziția față de asaltul Rusiei asupra Ucrainei este limitată la SUA și la țările aflate sub influența sa. Dar realitatea este că, până în prezent, trei sferturi dintre statele membre ONU au votat împotriva Rusiei, condamnând intervenția militară în Ucraina.

Și, pe când la New York se discuta elitist pe marginea situației din Ucraina, pe front lucrurile luau o întorsătură teribilă pentru trupele Kievului. Sâmbătă toată ziua, dar și azi-noapte, rușii au bombardat masiv sudul ucrainean, țintind regiunile Odesa și Zaporojie. Guvernatorul regional Oleksandr Starukh a scris pe Telegram că forțele ruse „au lansat un atac masiv cu rachete”, lansate din 10 bombardiere. Se pare că cel puțin trei persoane au fost rănite.

Agenția rusă de știri RIA informează, în schimb, că forțele ucrainene au bombardat un depozit de grâne și depozite de îngrășăminte din regiune.

Potrivit Reuters, care preia subiectul, informațiile niciuneia dintre părți nu au putut fi verificate.

Rușii anunță ce vor face în Ucraina ocupată

Într-o conferință de presă ce a urmat discursului său de la adunarea ONU, Lavrov a declarat că regiunile ucrainene în care se desfășoară referendumurile vor trece sub „protecția deplină a Moscovei” dacă vor fi anexate de Federația Rusă.

În mod explicit, ministrul de Externe a făcut referire la „umbrela nucleară”!

Grupul celor șapte economii puternic industrializate (G7) a anunțat deja că nu va recunoaște rezultatele voturilor din Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson.

Pe de altă parte, Ucraina a solicitat o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate ONU în legătură cu referendumurile, acuzând Rusia că încalcă Carta ONU prin încercarea de a schimba granițele Ucrainei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase