Rușii bat tobele războiului la televizor. „Un război nuclear pare o certitudine”

Rușii bat tobele războiului la televizor. „Un război nuclear pare o certitudine”
Rușii bate tobele războiului la televizor. „Un război nuclear pare o certitudine” / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 23/09/2022, 12:17
Actualizat: 23/09/2022, 12:24

Pe aproape toate canalele tv din Rusia, inclusiv la televiziunea națională, a ajuns să se vorbească despre iminența izbucnirii unui război nuclear. De fapt, această temă este întoarsă pe toate fețele de analiști politici și militari, de jurnaliști, politicieni și tot felul de părerologi.

Forța nucleară pe care o deține Federația Rusă este mândrie națională la Moscova, cel puțin asta vedem că se promovează pe canelele media.

Triada nucleară rusă, spaima Occidentului

De când Vladimir Putin a dat ordin de încorporare, iar mobilizarea a început, peste tot se discută de lansarea unui atac nuclear asupra Vestului.

„Singurul lucru de care Occidentul se teme astăzi este posibilitatea ca Rusia să folosească armele sale nucleare tactice. În această privință, cuvintele spuse de Vladimir Putin sunt foarte valoroase. Cu toate acestea, în Occident ei se gândesc la ele și analizează care ar fi circumstanțele pentru ca Rusia să folosească un asemenea argument”, afirmă Igor Korotcenko, unul dintre cei mai prezenți analiști militari la televiziunile din Rusia.

Într-adevăr, în discursul de miercuri dimineață, când a vorbit despre referendumurile din Ucraina ocupată și a dat ordin de mobilizare parțială, Vladimir Putin s-a referit și la argumentul nuclear, afirmând că Rusia nu va ezita să răspundă cu bomba atomică la orice amenințare venită dinspre Occident.

„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul. Aceasta nu este o cacealma!” – Vladimir Putin

Olga Skabeeva: „Este imposibil să învingi Rusia fără o explozie nucleară”

Pe canalul național de televiziune, Rossiya-1, moderatoarea Olga Skabeeva spune că este foarte probabil să izbucnească un război nuclear între Rusia și NATO.

„Vor ei o victorie asupra Rusiei? Este imposibil să învingi Rusia fără o explozie nucleară, nu intră în discuție, nu vom permite distrugerea țării noastre! Dacă încercați să ne distrugeți, veți fi distruși alături de noi!” – Olga Skabeeva, jurnalist Rossiya-1

Întrebată chiar ea de unul dintre invitații săi dacă Rusia ar trebui să lovească centrele de decizie din Ucraina și Occident, Skabeeva a răspuns: „În Kiev, Londra, Washington, unde vreți?!”. „Ce ar trebui să facem pentru a evita războiul nuclear sau este deja cert că va fi?! Cu siguranță pare așa. Dacă ei nu se opresc, va deveni o realitate”, a continuat prezentatoarea tv.

„Care este obiectivul Occidentului colectiv? Victoria Ucrainei și înfrângerea Rusiei. Atât timp cât Federația Rusă are arme nucleare, și Federația Rusă are arme nucleare!, înfrângerea ei este imposibilă. Împingeți-ne într-un colț și totul va fi distrus!” – Olga Skabeeva, jurnalist Rossiya-1

De remarcat că nu doar analiștii tv și jurnaliștii vorbesc despre un război nuclear. Și vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, ex-președintele Dmitri Medvedev, a amenințat joi că Moscova ar putea folosi orice fel de armament din arsenalul său, inclusiv bomba atomică, pentru a apăra „teritoriile din Ucraina care vor fi alipite Rusiei”!