Publicații pro-guvernamentale din Ungaria, atacate cibernetic. Anonymous: ”Guvernul ungar și premierul Viktor Orbán continuă să acționeze ca un cal troian al Kremlinului în Europa”

Publicații pro-guvernamentale din Ungaria, atacate cibernetic. Anonymous: ”Guvernul ungar și premierul Viktor Orbán continuă să acționeze ca un cal troian al Kremlinului în Europa”
Foto - Profimedia Images
Publicat: 28/03/2022, 12:27
Actualizat: 28/03/2022, 12:29

Mai multe publicații pro-guvernamentale din Ungaria au fost atacate cibernetic, luni, iar în spatele acestei ”ofensive” s-ar putea afla gruparea ”Anonymous”.

Site-urile atacate nu s-au mai încărcat – 888 și Metropol fiind două dintre ele – sau au prezentat, așa cum s-a întâmplat în cazul Mediaworks și National Sports – un mesaj din care reieșea că sunt ”parte a propagandei oficiale”.

”Această pagină este parte a propagandei guvernamentale! Am adus adevărul pentru voi! În loc de propagandă, presă independentă! Vezi cum te înșală media de propagandă!”, a fost mesajul pe care l-au putut vedea cititorii respectivelor publicații, potrivit m.hvg.hu.

Pe paginile atacate au fost contabilizate și promisiunile îndeplinite ale lui Péter Márki-Zay, candidatul opoziției la funcția de premier al Ungariei, în ”oglindă” cu numărul proceselor pierdute de mass-media pro-FIDESZ (n.red. – Alianța Civică Maghiară, partid al cărui președinte este premierul Viktor Orban).

Péter Márki-Zay este cel care a declarat, de altfel, că legăturile strânse ale lui Viktor Orban cu președintele rus Vladimir Putin nu sunt în concordanță cu ”valorile europene”.

”Nu mai fi un cal troian al Kremlinului. Nu mai fi o marionetă a lui Vladimir Putin”

Încă nu este foarte clar dacă atacurile cibernetice au fost lansate chiar de celebra grupare de hackeri ”Anonymous”, cea care s-a plasat, încă de la începutul conflictului din Ucraina, împotriva regimului de la Kremlin.

Dar gruparea internațională de hackeri a avertizat, încă de duminică, asupra unor viitoare atacuri cibernetice în Ungaria, împotriva site-urilor pro-FIDESZ, în contextul în care ar trebui oprit ”orice sprijin” pentru ”războiul lui Vladimir Putin”.

”Salutări cetățenilor Lumii Libere. De la începutul războiului din Ucraina, majoritatea țărilor și companiilor din lume au început să rupă legăturile politice și de afaceri cu Rusia. Credem că singurul lucru moral pe care îl putem face în această situație este să oprim orice sprijin pentru războiul lui Vladimir Putin. Toate companiile și țările care continuă să sprijine Rusia susțin crimele sale de război și uciderea de civili nevinovați în Ucraina vor fi trase la răspundere pentru acțiunile lor.

Guvernul ungar și premierul Viktor Orbán continuă, între timp, să acționeze ca un cal troian pentru Kremlin în Europa, blocând orice acțiune în sprijinul poporului ucrainean și sancțiunile împotriva Rusiei. Ei trebuie să decidă singuri alături de cine sunt. Nu ezitați să impuneți sancțiuni. Nu ezitați să opriți comerțul cu Rusia. Nu e timp să eziți. E timpul să te hotărăști în sfârșit. Acest război trebuie să se termine. Nu mai fii un cal troian al Kremlinului. Nu mai fii o marionetă a lui Vladimir Putin. Nu mai răspândiți propaganda rusă.

Acesta este un avertisment. Suntem anonimi. Suntem o legiune. Nu te vom ierta. Nu uităm. Contați pe noi”, s-a transmis în mesajul de duminică, 27 martie, al grupării de hackeri ”Anonymous”.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu