„Putin a pierdut deja războiul din Ucraina”. Rusia are mai puțin cu 25% din puterea sa terestră din cauza invaziei, afirmă șeful forțelor armate britanice

„Putin a pierdut deja războiul din Ucraina”. Rusia are mai puțin cu 25% din puterea sa terestră din cauza invaziei, afirmă șeful forțelor armate britanice
Publicat: 18/06/2022, 08:29
Actualizat: 18/06/2022, 09:03

Amiralul Radakin, șeful forțelor armate britanice, spune că Rusia a „pierdut deja strategic” războiul din Ucraina și că acum este o „putere diminuată” potrivit unui interviu acordat agenției de presă PA.

Amiralul Sir Tony Radakin a declarat că Vladimir Putin a pierdut 25% din puterea terestră a Rusiei și a obținut doar câștiguri „minuscule”.

În timp ce Rusia ar putea obține „succese tactice” în următoarele săptămâni, el a declarat că orice declarație că războiul a fost un succes este un „nonsens”.

Sursă Foto: Pixabay – Ilustrativ

Rusia a rămas fără trupe și rachete avansate și nu va putea niciodată să preia controlul asupra întregii Ucraine

„Rusia a pierdut deja din punct de vedere strategic. NATO este mai puternică, Finlanda și Suedia caută să se alăture”, spune el, citat de HotNews.ro.

Radakin a mai spus că Rusia a fost forțată să renunțe la obiectivele sale de a prelua majoritatea orașelor ucrainene și că acum este angajată într-o bătălie tactică în care luptele sunt „dure”.

„Este greu pentru Ucraina, dar va fi o luptă lungă. Și noi susținem Ucraina, Ucraina a arătat cât de curajoasă este cu adevărat. Iar Rusia are vulnerabilități, pentru că rămâne fără oameni, rămâne fără rachete de înaltă precizie”, spune amiralul.

Rusia este acum o „putere mai diminuată” din punct de vedere diplomatic și economic decât în urmă cu câteva luni, a spus el.

Amiralul Radakin a declarat că este în contact cu omologul său ucrainean, generalul Valerii Zalujnii, care a recunoscut că se află într-o „bătălie grea” în est.

„Ucranienii sunt oameni ingenioși în ceea ce privește modul în care duc lupta împotriva rușilor. Dar sunt, de asemenea, oameni cinstiți, spunând că de fapt au nevoie de ajutor.”, spune el adăugând că Marea Britanie va continua să sprijine Ucraina și că „suntem implicați pe termen lung”.

Urmărește cele mai noi informații din a 115-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult