RĂZBOI în Ucraina, ziua 744: Emmanuel Macron: „Occidentul ar putea fi nevoit să intervină să salveze Ucraina dacă Rusia face o breșă pe frontul estic”

RĂZBOI în Ucraina, ziua 744: Emmanuel Macron: „Occidentul ar putea fi nevoit să intervină să salveze Ucraina dacă Rusia face o breșă pe frontul estic”
Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski
Publicat: 08/03/2024, 08:43
Actualizat: 08/03/2024, 11:41
11:13

Mesajul lui Putin pentru femeile trimise la moarte pe front în Ucriana: „Vă felicit cordial cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii”

Dictatorul rus Vladimir Putin a transmis un mesaj hilar rusoaicelor trimise de Rusia la moarte pe frontul din Ucraina să apere „visele imperiale” ale lui Putin.

Într-un discurs pentru a marca sărbătoarea, Putin a spus că aduce un omagiu special „femeilor care se află în zona operațiunii militare speciale, îndeplinind sarcini de luptă”.

„Dragi femei, vă felicit cordial cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. O așteptăm cu bucurie și entuziasm”, spune dictatorul rus.

09:27

Joe Biden: „Ucraina îl poate opri pe Putin dacă îi oferim arma necesară”

Președintele american Joe Biden a declarat, în cadrul discursului său despre Starea Uniunii, că Ucraina îl poate opri pe Putin doar dacă Occidentul îi este alături și trimit Kievului armele necesare pentru înfrângerea „răului absolut” de la Kremlin.

„Ucraina poate opri pe Putin dacă suntem alături de Ucraina și îi furnizăm acesteia armamentul necesar”, de declarat Biden, potrivit Pravda.ua.

„Ajutorul pentru Ucraina este blocat de cei care vor să se retragă din conducerea lumii. Nu putem să ne retragem și să punem întreaga Europă sub atac. I-am spus lui Putin lucruri foarte simple: Nu vom pleca”, a declarat Biden.

Potrivit presei, administrația Biden studiază posibilitatea de a aloca aproximativ 200 de milioane de dolari din finanțarea armatei Statelor Unite pentru a oferi sprijin Ucrainei.

Ucraina cere încă de la începutul războiului cu Rusia arme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi în spatele liniilor rusești , acolo unde trupele lui Putin își adună arsenalul de atac.

De-a lungul timpului atât SUA cât și alte țări Occidentale au ezitat constant să ofere Kievului arme care pot ataca Federația Rusă de teamă ca conflictul să nu escaladeze.

Rusia a „impus” în acești doi ani diferite „linii roșii” care au fost depășite de forțele ucrainene prin tehnică proprie.

08:43

Emmanuel Macron: Occidentul ar putea fi nevoit să intervină să salveze Ucraina dacă Rusia face o breșă pe frontul estic

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat că Occidentul ar putea fi nevoit să intervină pentru a salva Ucraina în cazul în care Rusia face o breșă pe frontul estic, potrivit unor informații apărute joi.

Președintele francez a produs hărți pentru a le arăta liderilor opoziției, invitați la Palatul Elysee, punctele de potențială avansare a Rusiei spre Odesa sau Kiev.

El le-a spus că nu ar trebui să mai existe „nicio linie roșie” în ceea ce privește implicarea țării sale în conflict.

„Acestea sunt hărți ale liniei frontului ucrainean disponibile în mod liber oriunde”, a declarat Elysee pentru The Telegraph.

Lordul Cameron a declarat că Europa trebuie să țină în frâu războaiele din Ucraina și Gaza înainte ca următorul președinte american să depună jurământul.

Vorbind la o conferință de presă la Berlin, alături de Annalena Baerbock, ministrul german de externe, el a spus că aceste crize trebuie să se afle în „cel mai bun loc posibil” până la alegerile prezidențiale.

Lordul Cameron și-a exprimat anterior îngrijorarea cu privire la angajamentul lui Donald Trump și al aliaților săi republicani în lupta împotriva lui Vladimir Putin.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a ajuns vineri, 8 martie 2024, în ziua cu numărul 744, iar GÂNDUL vă prezintă cele mai importante evenimente din țara vecină.

Într-un discurs adresat Congresului Statelor Unite, președintele Joe Biden a subliniat necesitatea acordării de asistență militară și armament pentru Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei.

Preşedintele Biden şi-a început discursul despre starea Uniunii cu o glumă: „Dacă aş fi deştept, aş pleca acasă acum”.

„Am venit să trezesc Congresul!” a adăugat preşedintele Joe Biden, care şi-a început discursul intrând direct în subiectul Ucraina şi evocând momentul când Ronald Reagan i-a spus ultimului lider sovietic: „Domnule Gorbaciov, dărâmaţi acest zid!”

El a evocat un moment istoric, Starea Uniunii care a avut loc în ianuarie 1941, când Roosevelt s-a adresat naţiunii cu aproape un an înainte de atacul de la Pearl Harbor.

„Libertatea şi democraţia sunt atacate, atât acasă, cât şi peste hotare. Dacă cineva din această sală crede că Putin se va opri la Ucraina, vă asigur că nu o va face „, a spus Biden făcând paralela cu prezentul.

Joe Biden a avertizat ferm Rusia lui Putin că SUA și aliații săi nu vor tolera agresiunea. „Mesajul meu pentru Putin este simplu: noi nu vom pleca, nu ne vom da la o parte. Istoria se uită la noi”, a subliniat el.

Biden l-a criticat pe Trump pentru pentru abordarea „prietenoasă” sa față de Rusia și Putin și pentru declarațiile sale controversate la adresa NATO.

„Fostul preşedinte chiar a spus asta, înclinându-se în faţa unui lider rus”, a spus Biden. „Este periculos şi este inacceptabil”, a punctat el. Biden a făcut referire la Trump numindu-l „predecesorul meu, un fost preşedinte republican”, dar niciodată rostindu-i numele, potrivit CNN.

El a promis, de asemenea, un angajament continuu faţă de NATO şi faţă de securitatea europeană, spunând că dacă SUA „se retrag” din Ucraina, Europa va fi în pericol.

„Nu vom pleca”, a promis Biden în aplauzele puternice ale congresmenilor din sală.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii