Marea Britanie îngheață activele a șapte oligarhi ruși, inclusiv Roman Abramovici. Ce se întâmplă cu clubul de fotbal Chelsea

Marea Britanie îngheață activele a șapte oligarhi ruși, inclusiv Roman Abramovici. Ce se întâmplă cu clubul de fotbal Chelsea
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10/03/2022, 12:37
Actualizat: 10/03/2022, 13:20

Marea Britanie a înghețat activele a șapte oameni de afaceri ruși, inclusiv Roman Abramovici, Igor Sechin, Oleg Deripaska, Andrey Kostin, Alexei Miller, Nikolai Tokarev și Dmitri Lebedev, după ce aceștia au fost adăugați pe lista de sancțiuni a țării, scrie The Guardian.

”Nu pot exista adăposturi sigure pentru cei care au sprijinit atacul lui Putin asupra Ucrainei. Sancțiunile de astăzi sunt cel mai recent pas în sprijinul neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi necruțători în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor și ocuparea ilegală a aliaților suverani”, a declarat premierul Boris Johnson.

Secretarul pentru cultură, Nadine Dorries, a scris, pe Twitter: „Prioritatea noastră este să le cerem socoteală celor care au permis regimului Putin să acționeze astfel. Sancțiunile de astăzi au, evident, un impact direct asupra Chelsea și fanilor săi.

Am muncit din greu pentru a ne asigura că fotbalul național și clubul nu sunt afectate inutil de aceste sancțiuni importante. Pentru a ne asigura că Chelsea poate continua să concureze și să funcționeze, eliberăm o licență specială care va permite îndeplinirea programelor, personalul să fie plătit și fanii care au cumpărat bilete să participe la meciuri, în timp ce, în mod esențial, îl privăm pe Abramovici de a beneficia de proprietatea sa asupra clubului.

Știu că acest lucru aduce o oarecare incertitudine, dar guvernul va lucra cu liga și cluburile pentru a susține fotbalul. Ne angajăm să protejăm cluburile de fotbal, ele sunt bunuri culturale și fundamentul comunităților noastre”.


Citiți și:

GALERIE FOTO | Topul celor mai bogați oligarhi ruși. Averea lor ajunge la peste 100 miliarde de dolari

Echipajul mega-iahtului Dilbar al miliardarului rus Alisher Usmanov a fost concediat. Cum arată nava și de câți oameni are nevoie pentru a funcționa

Un superiaht misterios, în valoare de 700 de milioane de dolari, este blocat într-un port toscan. „Toată lumea îl numește iahtul lui Putin, dar nimeni nu știe al cui este”