Rusia și-a propus ca termen-limită pentru a încheia războiul data de 9 mai, susține Statul Major ucrainean

Rusia și-a propus ca termen-limită pentru a încheia războiul data de 9 mai, susține Statul Major ucrainean
Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 25/03/2022, 00:55
Actualizat: 25/03/2022, 01:54

Rusia este dispusă să continue războiul împotriva Ucrainei, fiind pregătită să susțină agresiunea armată până pe 9 mai, termenul pe care Moscova și l-ar fi propus pentru a încheia așa-numita „operațiune specială”, relatează ukrinform.ua.

După cum relatează Ukrinform, serviciul de presă al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, „se remarcă faptul că personalul forțelor armate ale Federației Ruse este angajat în mod constant în activități de propagandă, pentru a impune ideea că războiul trebuie să fie încheiat până la 9 mai 2022”.

Potrivit serviciului de presă al Statului Major General, marea majoritate a instituțiilor medicale ale Federației Ruse din așezările din apropierea Ucrainei sunt ocupate de militari răniți ai Forțelor Armate Ruse.

În regim de urgență, Rusia va lua măsuri pentru restabilirea capacității de luptă a unităților aeriene ale trupelor aeropurtate care au suferit pierderi critice atât de forță de muncă, cât și de echipament militar, mai relatează Ukrinform.

„În ciuda măsurilor active ale unităților serviciului federal de securitate, Gărzii Naționale și operațiunilor de informare și psihologie care operează pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei, ocupanții ruși se confruntă cu dificultăți enorme în controlul populației din aceste teritorii. Autoritățile ruse nu au sprijin din partea populației locale”, se arată în comunicatul serviciului de presă al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În plus, în nerecunoscuta republică transnistreană moldovenească, administrația locală rusă răspândește zvonuri despre implicarea Transnistriei în războiul cu Ucraina, mai arată sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase