VIDEO | Armata rusă face recrutări: „Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent”. Cum sunt pregătiți militarii

Publicat: 16/05/2022, 20:30

Soldații pierduți de armata rusă în Ucraina au determinat Moscova să lanseze o campanie de recrutare pe un site de job-uri. Aproximativ 20 000 de posturi sunt disponibile. Armata are nevoie de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

„Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează în anunțul postat de autoritățile ruse pe portalul superjob.ru.

Autoritățile ruse caută pușcași, artileriști, comandanți de infanterie, șoferi și chiar agenți care urmează să fie angajați în cadrul FSB. Durata contractului va fi de șase luni, iar cei care sunt dispuși să lupte în Ucraina vor primi lunar 500 de euro. Totul are loc după ce Rusia ar fi pierdut peste 26 de mii de soldați de când a invadat Ucraina, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării în ultima actualizare. În același timp, potrivit cifrelor oficiale oferite de Kremlin, doar 1.000 de militari au murit.

Forțele armate ale Federației Ruse este organizația militară care este concepută pentru a răspunde la orice agresiune împotriva Federației Ruse, pentru apărarea armată a integrității și inviolabilității teritoriului său și pentru a efectua diferite sarcini în conformitate cu tratatele internaționale ale Rusiei. Forțele armate ruse au fost create la 7 mai 1992, în acel moment existând aproximativ 2,8 milioane de militari, fiind una dintre cele mai mari din lume.

Numărul de oameni este stabilit prin Decretul Președintelui Federației Ruse de la 1 ianuarie 2008, care stabilește un personal total de 2 milioane de oameni, din care aproximativ  1.100.000 de soldați. Forțele armate ruse se disting prin cel mai mare stoc de arme de distrugere în masă, inclusiv nucleare și un sistem bine dezvoltat al de mijloacelor de transport.

Armata este formată din Forțele Terestre ale Federației Ruse, Forțele Aeriene ale Federației Ruse, Marina Militară Rusă, precum și din trupe aeropurtate, Forțele Aerospațiale de Apărare ale Federației Ruse și Forțele de Rachete Strategice.

Forțele terestre sunt cele mai numeroase. Acestea sunt destinate să efectueze ofensiva pentru a învinge inamicul, pentru a prelua și păstra teritoriile sale, regiuni și granițe, să respingă invazii ale inamicului. Forțele terestre ruse, la rândul său, includ diferite tipuri de trupe:

  • trupe motorizate de infanterie (cele mai numeroase trupe la sol),
  • forțele de tancuri – principala forță de lovire a armatei, foarte manevrabilă, mobilă și rezistentă la arme nucleare; formată din unități de tancuri, infanterie mecanizată, rachete, artilerie și alte unități
  • trupe de rachete și artilerie înarmate cu artilerie și rachete convenționale; formate din unități de obuziere, tunuri, rachete, artilerie antitanc, mortiere, unități de recunoaștere, de control și de securitate
  • forțele terestre de apărare aeriană – un fel de forțe terestre concepute pentru a proteja forțele terestre de atacurile aeriene ale inamicului. Acestea folosesc rachete antiaeriene mobile, portabile și remorcate, precum și sisteme de tunuri antiaeriene.
  • forțele speciale și servicii – concepute pentru a efectua operațiuni extrem de specializate pentru susținerea în luptă și a operațiunilor de zi cu zi ale forțelor armate. Sunt formate din trupe de protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice, corpul de ingineri, unități de cale ferată, unități de automobile.

Comandantul Suprem al Forțelor Armate este președintele în funcție al Rusiei, Vladimir Putin. Pe timp de pace, președintele este responsabil în general cu orientarea politică generală a forțelor armate, iar în timp de război ia conducerea apărării statului și a forțelor sale armate pentru respingerea agresiunii. Președintele Rusiei constituie, de asemenea, și conducerea Consiliului de Securitate al Federației Ruse, acesta aprobă doctrina militară a Rusiei, numește și eliberează din comanda supremă a Forțelor Armate ale Rusiei.

Președintele, în calitate de comandant suprem, concepe și planuri pentru construirea Forțelor Armate, un plan de mobilizare, planurile de mobilizare a economiei pentru efortul de război, un plan de apărare civilă și alte acte în domeniul construcției militare. Șeful statului susține, de asemenea, reglementări referitoare la armament, la prevederile Ministerului Apărării și a Marelui Stat Major. Președintele emite anual un decret cu privire la recrutările din cadrul serviciului militar, la transferul unor anumite persoane mai în vârstă care au servit în cadrul forțelor armate și semnează acorduri internaționale de apărare comună și de cooperare militară.

În plus, mai există două „ramuri separate de trupe”, Garda Națională și Serviciul de Frontieră. Acestea își păstrează statutul juridic de „Forțe armate”, în timp ce nu intră sub jurisdicția Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Garda Națională este formată pe baza fostelor trupe interne ale Rusiei. Noua structură a fost detașată de Ministerul Afacerilor Interne într-o agenție separată, subordonată direct Președintelui Rusiei. Serviciul de Frontieră este o organizație paramilitară a Serviciului Federal de Securitate, principala agenție de informații interne a țării. Ambele organizații au sarcini semnificative în timpul războiului, pe lângă activitățile lor principale pe timp de pace și își operează propriile unități terestre, aeriene și maritime.

În 2018, Rusia a început o formare la scară largă a unei forțe militare de rezervă bazată pe voluntari selectați dintre cei care s-au retras din serviciul activ. Forța de rezervă militară rusă este un ansamblu de cetățeni care au semnat un contract pentru a presta serviciul militar ca rezerviști. Aceștia sunt numiți într-o funcție militară într-o anumită unitate militară. Ei sunt implicați în toate activitățile operaționale, de mobilizare și de luptă ale acestor unități militare, spre deosebire de alți cetățeni care nu au semnat astfel de contracte și care pot fi folosiți pentru o mobilizare a forțelor armate în mod involuntar numai în cazurile prevăzute de lege.

În 2018 au fost desființate departamentele militare și centrele de pregătire militară. Din acel moment, studenții instituțiilor civile de învățământ superior au fost pregătiți în cadrul ambelor programe de pregătire a ofițerilor de rezervă și de serviciu activ în Centrele de pregătire militară. În 2019, au existat centre militare de instruire în 93 de instituții civile de învățământ superior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Surpriză maximă! Cătălin Bordea, escapadă în doi! Cu cine a plecat comediantul la Paris
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
De pe patul de moarte, un bărbat i-a mărturisit fiicei sale un secret teribil. Cine...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Un ciclon polar aduce ninsori în aproape toată ţara. Bucureştiul, acoperit de un strat de...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
2023: Ce salariu are un polițist de la Rutieră? Cât poate câștiga un șef
Cine este omul care ar fi ucis-o pe Doina, românca din Franța?! Autoritățile vin cu...
Epidemie de rujeolă în România: ”Se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național” Anunțul...
Accident rutier grav în județul Suceava. O tânără a murit, iar soțul său se află...
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Vestea șocantă pentru consumatorii de Pepsi. Secretul băuturii a ieșit la iveală după zeci de...
Descoperire DE PROPORȚII în Arabia Saudită! Au DAT LOVITURA după ce...
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE pentru Teodosie! Anunțul făcut chiar acum de avocatul său
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data...
BANCUL ZILEI. Profesoara: Bulă, dacă ai într-un buzunar 150 de lei și în celălalt ai...