VIDEO| Imagini incredibile din magazinele din Rusia. Oamenii se luptă disperați pentru zahăr

VIDEO| Imagini incredibile din magazinele din Rusia. Oamenii se luptă disperați pentru zahăr
Sursă foto: captură video DailyMail
Publicat: 16/03/2022, 12:36

SUA, Marea Britanie și UE au instituit sancțiuni financiare fără precedent împotriva Rusiei, după ce Kremlinul a invadat Ucraina, apoi sute de companii internaționale s-au retras treptat din țară.

Impactul acestor sancțiuni începe acum să se facă simțit: cresc prețurile produselor de bază și crește totodată riscul pierderii locurilor de muncă, în paralel cu instalarea unui sentiment tot mai puternic de izolare, potrivit BBC.

În mai multe imagini apărute în spaţiul public, mai mulţi cumpărători sunt văzuți luptându-se în supermarketurile rusești pentru achiziţionarea alimentelor de bază. Într-un magazin Perekryostok din nordul Moscovei, oamenii s-au înghesuit să îşi facă aprovizionarea de zahăr. „Oamenii se luptă pentru zahăr. Pensionarii se luptă”, a declarat un martor.

Localnică: „L-au atacat şi s-au împins unii pe alţii”

„Erau rafturi goale – fără sare, fără zahăr, fără paste, fără hrișcă și doar cu orez scump. Oamenii au văzut deodată un cărucior cu zahăr și au fugit spre el. L-au atacat şi s-au împins unii pe alţii. Apucau cât mai multe pentru ei înșiși, nu lăsau zahăr pentru ceilalți. Am vrut să împărtășesc această groază. Trebuie să rămânem neapărat oameni cu toții”, a povestit localnica, potrivit DailyMail.

TASS, agenția rusă de știri controlată de stat, a anunțat că unii retaileri au convenit să limiteze la 5% creșterea prețurilor la unele produse de bază. Alți comercianți restricționează cantitatea de produse de bază, cum ar fi făina, zahărul și uleiul, pe care clienții o pot cumpăra, mai scrie BBC.

Prețurile produselor de larg consum au crescut cu 2,2% în Rusia, în prima săptămână de invazie, alimentele înregistrând cele mai mari creșteri. Totodată, unele magazine restricționează vânzarea de produse de bază, după ce cumpărătorii au încercat să își facă provizii.

Citește și INTERVIU EXCLUSIV| „Putin a pierdut războiul și se simte ca un urs încolțit”. Un istoric din Republica Moldova explică obiectivele președintelui rus

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase