Volodimir Zelenski, desemnat „Personalitatea anului” de Financial Times: „Sunt mai mult responsabil decât curajos. Urăsc să dezamăgesc oamenii”

Volodimir Zelenski, desemnat „Personalitatea anului” de Financial Times: „Sunt mai mult responsabil decât curajos. Urăsc să dezamăgesc oamenii”
Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei | Foto - Profimedia Images
Publicat: 05/12/2022, 11:41
Actualizat: 05/12/2022, 11:45

Volodimir Zelenski a fost desemnat „Personalitatea anului” de Financial Times. Președintele ucrainean a spus că este „mai mult responsabil decât curajos”, adăugând că urăște „să dezamăgească oamenii”.

Financial Times l-a comparat pe Zelenski cu „Churchill al epocii rețelelor de socializare”.

„Sunt mai mult responsabil decât curajos… Pur și simplu urăsc să dezamăgesc oamenii”, a afirmat Volodimir Zelenski.

De ce îi este cel mai dor de când a început războiul

Într-un interviu acordat publicației care l-a desemnat „Personalitatea anului”, președintele ucrainean a spus că, după nouă luni în luptă cu Rusia, îi este dor să meargă la pescuit cu fiul său, notează The Guardian.

„Vreau doar să prind un crap în râul Nipro”, a spus Zelenski, în acest context.

Vă recomandăm să citiți și: „Oferta” de compromis a lui Joe Biden și „delirul” Kremlinului. „Operaţiunea militară continuă. Refuzul SUA de a recunoaşte teritoriile anexate ca fiind ale Rusiei împiedică găsirea unui posibil compromis”

Război în Ucraina, ziua 285

Războiul din Ucraina a ajuns luni în ziua cu numărul 285.

Sugestia președintelui francez Emmanuel Macron, potrivit căreia Occidentul ar trebui să ia în considerare nevoia Rusiei de garanții de securitate dacă va accepta discuții pentru a pune capăt războiului din Ucraina, a declanșat o furtună de critici la Kiev și la aliații săi baltici, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune TF1, Macron a declarat că Europa trebuie să își pregătească viitoarea arhitectură de securitate și, de asemenea, să se gândească „cum să ofere garanții Rusiei în ziua în care aceasta se va întoarce la masa negocierilor”.

Principalul consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mykhailo Podolyak, a declarat că lumea este cea care are nevoie de garanții de securitate din partea Rusiei, nu invers.

Urmărește cele mai noi informații din a 285-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase