LIVE | Ziua 444 de război. Volodimir Zelenski a ajuns la Roma. Se va întâlni cu Papa Francisc și oficiali italieni

LIVE | Ziua 444 de război. Volodimir Zelenski a ajuns la Roma. Se va întâlni cu Papa Francisc și oficiali italieni
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13/05/2023, 12:20
Actualizat: 13/05/2023, 13:04

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că, în mintea lor, ruşii au pierdut deja războiul pe care l-au declanşat în urmă cu mai mult de un an. El a anunţat noi pachete de sancţiuni şi a menţionat că se lucrează activ pentru ca “toţi cei care produc această agresiune, care le dau teroriştilor arme, muniţii, echipamente şi tehnologii, să fie zdrobiţi de lume”.

Cele mai importante informații din ziua 444 de război

UPDATE 3: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns la Roma

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns sâmbătă dimineața la Roma, unde urmează să aibă întâlniri cu președintele și premierul Italiei și cu Papa Francisc, scrie The Guardian.

Volodimir Zelenski a sosit sâmbătă pe aeroportul Ciampino din Roma, a declarat pentru Reuters o sursă politică.

În timpul șederii sale la Roma, se așteaptă ca președintele Ucrainei să se întâlnească cu premierul Giorgia Meloni, cu Papa Francisc și cu președintele Italiei, Sergio Mattarella.

Suveranul pontif a declarat la sfârșitul lunii aprilie că Sfântul Scaun este implicat într-o misiune de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina, scrie Mediafax.


UPDATE 2: Ministerul britanic al Apărării: Ucrainenii au recâștigat un kilometru de teritoriu în Bahmut

Forțele ucrainene au recâștigat cel puțin un kilometru de teritoriu în Bahmut, pe fondul unei retrageri dezordonate rusești, se arată în cea mai recentă informare a serviciilor de informații britanice, transmite The Guardian.

Ministerul britanic al Apărării a anunțat că, în ultimele patru zile, rușii s-au retras probabil „în dezordine” din pozițiile lor de pe flancul sudic al orașului.

Potrivit unei postări pe Twitter a ministerului, zona era importantă din punct de vedere tactic, deoarece era un cap de pod rusesc pe partea vestică a canalului Doneț-Donbas, care marca linia frontului în anumite părți ale zonei, scrie Mediafax.

UPDATE 1: G7 discută despre impunerea de sancţiuni asupra exporturilor ruseşti de diamante

Cele mai avansate şapte economii din lume, G-7, discută despre impunerea de sancţiuni asupra exporturilor ruseşti de diamante, o măsură complicată care ar putea creşte preţurile pentru mărfurile de lux, transmite Reuters.

Exporturile de diamante ale Rusiei au fost în mare parte ferite de sancţiunile internaţionale după invadarea Ucrainei de către Moscova, în februarie anul trecut.

Asta în ciuda apelurilor contrare din partea Ucrainei şi a unor ţări europene, precum şi a mai multor runde de măsuri care vizează exporturile de energie ale Kremlinului, băncile şi oligarhii.

În 2021, Rusia a încasat aproximativ 4,7 miliarde de dolari din exporturile de diamante, potrivit datelor de la Observatorul Complexităţii Economice. Asta a făcut din Rusia al optulea exportator de diamante din lume.

Diamantele nu sunt comercializate în mod obişnuit precum petrolul sau aurul, dar reprezintă o piaţă mare care merge dincolo de bijuterii, relatează News.ro.

Zelenski: Tentativa de a evita sancţiunile, una dintre cele mai grave crime împotriva dreptului internaţional şi păcii internaţionale

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, într-un discurs, că în mintea lor ruşii au pierdut deja războiul pe care l-au declanşat în urmă cu mai mult de un an. El a anunţat noi pachete de sancţiuni şi a menţionat că se lucrează activ pentru ca “toţi cei care produc această agresiune, care le dau teroriştilor arme, muniţii, echipamente şi tehnologii, să fie zdrobiţi de lume”.

Astăzi este o zi de sancţiuni. Au fost aprobate cinci pachete de sancţiuni, pe care le-am pregătit cu mare atenţie în aceste săptămâni. Primul este un pachet legat de Zaporizhstal. Blocăm influenţa statului terorist asupra acestei companii. Acţiunile controlate de Rusia prin intermediul uneia dintre băncile sistemice vor fi confiscate şi vor funcţiona pentru Ucraina şi ucraineni. Nu vom lăsa nicio legătură a statului terorist din Ucraina pe care o poate folosi împotriva statului nostru, împotriva economiei noastre sau împotriva poporului nostru.

În plus, au fost aprobate pachete de sancţiuni care ne continuă acţiunile pentru izolarea şi blocarea industriei ruse de apărare. Sute de persoane fizice şi juridice ale statului terorist şi cele legate de Rusia devin ţinte pentru izolarea globală. Lucrăm foarte activ cu partenerii noştri pentru ca toţi cei care produc de fapt această agresiune, care le dau teroriştilor arme, muniţii, echipamente şi tehnologii – să fie cu toţii zdrobiţi de lume”, a spus Zelenski, citat de News.ro.

Ce s-a întâmplat în ultimele zile pe frontul din Ucraina

Ziua 443 de război. Rușii neagă avansurile ucrainene din Bahmut: ”Inamicul suferă pierderi semnificative”

Ziua 442 de război: Ucraina anunță că i-a ÎNDEPĂRTAT pe ruși din Bahmut, Kremlinul recunoaște că situația este „foarte dificilă”

Ziua 441 de război: Contraofensiva Ucrainei, așteptată cu scepticism de Londra. „Nu e un film de Hollywood, să fim REALIȘTI!”

Ziua 440 de război: Șefa Comisiei Europene sărbătorește Ziua Europei în capitala Ucrainei / Atac asupra Kievului, în noaptea de luni spre marți

Ziua 439 de război: Ruşii continuă să evacueze populaţia de lângă centrala nucleară de la Zaporojie. Avertismentul președintelui ceh

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari