Zeci de civili uciși sau grav răniți în bombardamentul de duminică noaptea de la Mikolaiv

Zeci de civili uciși sau grav răniți în bombardamentul de duminică noaptea de la Mikolaiv
Foto - Profimedia Images
Publicat: 05/04/2022, 02:30

Zece civili au fost ucişi şi cel puţin 46 au fost răniţi în bombardamentele asupra oraşului Mikolaiv din sudul Ucrainei, a anunţat luni primarul său, Oleksandr Senkevici.

Un prim atac al armatei ruse duminică noaptea a provocat un deces şi cinci răniţi, dintre care doi grav, după care un altul s-a soldat cu nouă persoane ucise şi alte 41 rănite, a declarat primarul într-un mesaj video, precizând că numărul victimelor ar putea să crească, relatează Agerpres.

„Astfel, în total, zece persoane au fost ucise în aceste bombardamente şi 46 au fost rănite”, a declarat primarul, susţinând că armata rusă a folosit arme cu submuniţie.

Duminică, opt persoane au fost ucise şi 34 au fost rănite în atacurile forţelor ruse asupra oraşului Mikolaiv şi Oceakiv, oraş situat la 60 km sud-vest, potrivit Parchetului ucrainean.

Oraş cheie pe drumul spre Odesa, cel mai mare port din Ucraina, Mikolaiv, cu o populaţie de 475.000 de locuitori înainte de război, a fost puternic bombardat, armata rusă încercând, fără succes, să îl cucerească. Presiunea atacurilor forţelor ruse pare să fi slăbit în ultimele zile.

Portul Oceakiv, oraş cu o populaţie de 15.000 de locuitori, a fost una din primele ţinte ale invaziei ruse începute pe 24 februarie.