5 metode de combatere a celulitei

5 metode de combatere a celulitei
Publicat: 21/05/2016, 18:47
Actualizat: 01/10/2018, 18:43

Celulita, acel aspect de „coajă de portocală”, este o problemă provocată de dezechilibrul hormonal dintre nivelul de estrogen și progesteron din organism. De aceea, femeile sunt cele mai predispuse. Celulita este mai frecventă pe coapse și fese, întrucât aceste zone au tendința de a stoca mai multă grăsime corporală.

Cafeaua și zahărul în exces, „inamicii” pielii

Printre factorii care favorizează celulita se numără: moștenirea genetică, menopauza, sarcina, modificările de metabolism celular care apar la pubertate, alimentația deficitară bogată în zahăr și fumatul. „Glucoza în exces dereglează metabolismul celulelor adipoase. Zahărul, băuturile acidulate dulci, băuturile fierbinți, pantalonii foarte strâmți și tocurile, chiar și cofeina în exces sunt de evitat, pentru că pot agrava celulita. În mod paradoxal, cremele cu cofeină ajută în cazul celulitei, însă cafeaua în exces are efect invers”, explică Dr. Florentina Zaharia, medic dermatolog în cadrul clinicii Bioderm.

Celulita în stadiu inițial se poate „trata” cu sport (mersul pe jos, înotul etc.) și o alimentație corectă, însă celulita în stadii avansate trebuie „ajutată” cu terapii specifice. „Cremele singure nu ajută”, precizează medicul dermatolog. Dincolo de aspectul inestetic, celulita avansată este o problemă care afectează sănătatea, întrucât poate provoca inflamație cronică și dureri locale.

Medicul dermatolog Florentina Zaharia recomandă cinci terapii care fac minuni în cazul celulitei:

1. Liftingul corporal. Aparatul folosește metoda non-invazivă a aspirației continue, care stimulează microcirculația de la nivelul dermului. „Această tehnică îmbunătățește drenajul limfatic și ajută la eliminarea rapidă a lichidelor, toxinelor și grăsimilor acumulate”, adaugă medicul dermatolog. Astfel, nodulii de grăsime subcutanați, cei care conferă aspectul de „coajă de portocală”, se dezintegrează.

2. Vibrosauna. Este o nouă terapie de vindecare a celulitei, care constă într-o saună terapeutică uscată, echipată cu un pat vibrant, cu aer uscat cald și aer încărcat negativ (aer curățat de bacterii prin ionizare). Vibrosauna este o terapie combinată care implică toate simțurile, relaxează mușchii, îmbunătățește circulația sângelui și alimentarea țesuturilor, accelerează metabolismul celular și reduce tensiunea arterială. „ Pe lângă celulită, vibrosaua este recomandată și pentru ameliorarea altor probleme de sănătate, precum durerile de spate, leziunile sportive, tensiunea arterială ridicată sau insomnie”, mai spune medicul Florentina Zaharia. O ședință de 30 de minute la vibrosaună echivalează cu pierderea a 900 de calorii.

3. Termocuverta. Este, de fapt, o saună locală, care ajunge la temperaturi ridicate și care ajută la arderea țesutului adipos și creșterea semnificativă a metabolismului celular. Căldura declanșează în organism mecanisme complexe neurologice, vasculare și metabolice care reduc durerea. Termocuverta are aspectul unui sac de dormit și este confecționată asemeni unei pături electrice.

4. Electrostimulare. Este una dintre cele mai simple și sigure metode de creștere a tonuslui muscular și de reducere a țesutului adipos. Electrozii aplicați pe piele generează impulsuri electrice, de o intensitate suportabilă, care nu produc disconfort, cu rolul de a determina contracția fibrelor musculare. Astfel, sunt antrenate toate grupele musculare simultan, într-un timp foarte scurt. 45 de minute de electrostimulare echivalează cu șase ore petrecute în sala de fitness.

5. Patul cu lumină roșie. Fotostimularea cu lumină roșie de joasă frecvență acționează asupra colagenului din stratul profund al pielii, dermul, stimulând producția acestuia. Printre beneficiile acestei terapii se numără: ameliorarea celulitei, reducerea vizibilă a ridurilor de pe față, piele mai fermă și mai catifelată, unghii mai puternice și mai sănătoase, o mai bună circulație a sângelui etc. De altfel, terapia cu lumină roșie este la mare căutare în rândul vedetelor de la Hollywood.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Sancțiuni dure pentru angajatorii români. Legea s-a schimbat, se dau amenzi grase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu