Prima pagină » Sănătate » CARNEA DE VITĂ, aliatul organismului în combaterea ANEMIEI

CARNEA DE VITĂ, aliatul organismului în combaterea ANEMIEI

CARNEA DE VITĂ, aliatul organismului în combaterea ANEMIEI
Dacă mâncați cantități moderate și alegeți bucățile mai slabe, vita va fi aliatul tău nutritiv, în primul rând, datorită proteinelor sale de calitate. Vezi ce AVANTAJE apar dacă consumi carne de vită

Carnea de vită: avantaje pentru sănătate

Grăsimile. Conținutul mediu de lipide variază între 2% și 9%, în funcție de bucata aleasă, carnea de vită fiind deci un aliment recomandat. În 100 g de carne de vită slabă tocată se găsesc 15 g grăsimi, dintre care 5,5 g grăsimi saturate, 7 g grăsimi mononesaturate și 0,5 grăsimi polinesaturate, plus 7 g colesterol.

Mineralele și vitaminele. Vita conține cantități mari de fosfor, fier, zinc, cupru, seleniu, dar și vitaminele A, B1, B3, B5, B6, B9, B12 și D.

Antianemic. Carnea roșie, bogată în fier, combate anemia. Fierul provenit din carne este mai ușor asimilabil decât cel din alte surse, în proporție de 15- 30% comparativ cu cel din vegetale, care se asimilează în proporție de 10%. Menționăm că zincul din carne este asimilat în proporție de 40%.

Organele. Ficatul de vită este un bun regenerator, fiind bogat îndeosebi în fier, deși cel de vițel îi este superior datorită diversității nutrițienților săi.

Carnea de vită: beneficii nutriționale

Așa cum am văzut, carnea de vită este o sursă excelentă de fier și de zinc, într-o formă ușor asimilabilă în organismul uman. În plus, conține toate vitaminele din grupul B, mai ales B9, indispensabilă femeilor însărcinate și persoanelor anemice, dar și vitamina A.

Carnea de vită: cum o mâncăm

Gătiți carnea de vită de preferință la cuptor sau prin fierbere. O puteți mânca, de asemenea, crudă, sub formă de carpaccio sau tartar. Pentru a frăgezi o bucată de carne, marinați-o în suc de citrice minimum o zi, la frigider.

În medicina ayurvedică. Aceasta sugerează consumul de carne rar, preferându-se cea de vită, care este indicată pentru sănătatea oaselor și a sângelui, fiind recomandată persoanelor obosite. Medicina ayurvedică recomandă consumul cărnii de vită în supe, astfel încât să fie mai ușor digerabilă.

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Hepta

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Ce companii de stat au oferit prime de sărbători în 2025 și cât de mari au fost acestea. Care sunt campionii generozității
Digi24
Casetă metalică cu documente, descoperită sub talpa Cavalerului de pe acoperişul Castelului Corvinilor. Ce ascundea aceasta
Cancan.ro
ULTIMUL mesaj al lui Ion Drăgan. Ce a postat artistul, cu câteva ore înainte să moară
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Mesajele subtile ale ambasadelor străine pentru România: amenințări din Rusia, prietenie din SUA, solidaritate din Franța
Mediafax
Visul unei femei, distrus de judecători: Nu poate avea copilul soțului decedat
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Scenariul care îl sperie pe J.D. Vance: armele nucleare ale Franței și Marii Britanii, controlate de politicieni islamiști „în 15 ani”
Cancan.ro
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu în prima zi de Crăciun. Meniul strict era făcut cu o zi înainte
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Prezentare video Renault Clio 6. Dacia Sandero va primi același motor de 1,8 litri ca și modelul francez
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Femeile își dau seama mai repede atunci când cineva este bolnav, arată un studiu