Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit într-un mesaj amuzant și sincer de pe Facebook că adoră să mănânce ocazional preparate cu carbohidrați.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F10%2Fced281d6-bdc6-4b5d-a7af-d828c2f0f061-959x1280.jpg)
După cum se vede în fotografie, medicul și-a comandat o porție de cartofi, o porție de carne de pui, o porție de lasagna și lipie. Nu pare a fi un meniu sănătos. Dar medicul și-a lămurit imediat fanii.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F10%2F534b2de7-3a2f-405d-863f-e07764a1b8e8-1181x1280.jpg)
„Profund dezechilibrat! Vinerea este ziua cu Frecvența gustului în direct la Europa FM. Și tot vinerea profit de ocazie ca să mănânc cu colegii de radio la cantină. E un fel de ‘împinge tava’ cu design modern și multă mâncare ispititoare. Și ca o pofticioasă ce sunt, să nu credeți că aleg dietetic și echilibrat!”
Continuă descriind tava plină de tentații:
„Uitați-vă cum arată tava mea – nimic verde, cu excepția spanacului din lasagna plus 3 preparate cu carbohidrați, ca să fac (nu fuck) cacofonia nutrițională totală: pâine cu cartofi prăjiți și paste făinoase”.
Totuși, în ciuda aparențelor, medicul își asigură cititorii că a dat dovadă de cumpătare:
„Ați putea spune că a fost un dezastru, dar în realitate am fost tare cumpătată: am mâncat câțiva cartofi și două guri de carne, lasagna am luat-o la pachet ca să am pentru diseară iar lipia o țin pentru mâine dimineață la micul dejun – încălzită în aparatul de prăjit pâine, cu telemea și o cafea”.
Mesajul încheie pe o notă pozitivă:
„Nu e niciodată prea târziu ca să mâncăm echilibrat, chiar dacă acționăm impulsiv și cumpărăm mult, nu trebuie să mâncăm tot… la o singură masă!”
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F10%2FUntitled-16-1041x1280.png)
Citește și: Mihaela Bilic, despre magneziu și Vitamina D: „Mai mult de jumătate din populația globului are deficit”