Potrivit unui medic cardiolog, somonul este cel mai indicat aliment de consumat pentru a reduce riscul unui atac de cord.
„Aș recomanda să includeți alimente precum somonul, care este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, a declarat Dr. Jay Shah, cardiolog și medic-șef la Hilo, pentru Surrey Live.
Somonul contribuie la reducerea inflamației și la menținerea nivelului de colesterol. Medicul cardiolog a sugerat coacerea somonului cu un strop de suc de lămâie și ierburi în cuptor la 180°C timp de 15-20 de minute.
Pe lângă somon, dr. Rosie Carr recomandă o listă cu alimente bune pentru inimă.
„Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile inflamatorii care pot deteriora vasele de sânge în timp”.
Frunzele verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, varza de bruxelles, sunt benefici pentru circulația sângelui:
„Aceste alimente sunt bogate în nitrați dietetici care se transformă în oxid nitric în organism, ajutând vasele de sânge să se dilate, îmbunătățind fluxul sanguin și scăzând tensiunea arterială”, susține dr. Carr.
În cele din urmă, cardiologul susține că uleiul de măsline extravirgin „este bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți puternici numiți polifenoli care reduc stresul oxidativ și inflamația.
Potrivit Ce se întâmplă Doctore, pentru a reduce riscul îngrășării de Paște, trebuie să evitați următoarele alimente grele:
Este indicat să consumați:
Alte indicații:
Sursa Foto: Profimedia
Citește și: Top 25 de alimente care au un conținut caloric scăzut. Legume și fructe bogate în vitamine și minerale