Prima pagină » Sănătate » Ce să mănânci de Paște pentru a preveni RISCUL unui atac de cord

Ce să mănânci de Paște pentru a preveni RISCUL unui atac de cord

Ce să mănânci de Paște pentru a preveni RISCUL unui atac de cord

Potrivit unui medic cardiolog, somonul este cel mai indicat aliment de consumat pentru a reduce riscul unui atac de cord.

„Aș recomanda să includeți alimente precum somonul, care este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, a declarat Dr. Jay Shah, cardiolog și medic-șef la Hilo, pentru Surrey Live.

Somonul contribuie la reducerea inflamației și la menținerea nivelului de colesterol. Medicul cardiolog a sugerat coacerea somonului cu un strop de suc de lămâie și ierburi în cuptor la 180°C timp de 15-20 de minute.

Alte recomandări

Pe lângă somon, dr. Rosie Carr recomandă o listă cu alimente bune pentru inimă.

„Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile inflamatorii care pot deteriora vasele de sânge în timp”.

Frunzele verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, varza de bruxelles, sunt benefici pentru circulația sângelui:

„Aceste alimente sunt bogate în nitrați dietetici care se transformă în oxid nitric în organism, ajutând vasele de sânge să se dilate, îmbunătățind fluxul sanguin și scăzând tensiunea arterială”, susține dr. Carr.

În cele din urmă,  cardiologul susține că uleiul de măsline extravirgin „este bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți puternici numiți polifenoli care reduc stresul oxidativ și inflamația.

Rețete sănătoase

Potrivit Ce se întâmplă Doctore, pentru a reduce riscul îngrășării de Paște, trebuie să evitați următoarele alimente grele:

  • piureuri de cartofi sau cartofi prăjiţi
  • garnituri grele cu orez
  • paste
  • maioneza
  • carnea de porc

Este indicat să consumați:

  • friptură rumenită de miel
  • drob în variantă dietetică, preparat din pipote, inimi şi ficat de pui sau de curcan
  • salate cu rucola
  • urzici
  • spanac
  • stufat
  • ceapă verde
  • leurdă
  • untişor
  • salate de brocoli
  • conopidă
  • sparanghel rumenit în puţin unt
  • să reduceţi cantitatea de ulei
  • să adăugați lămâie, pătrunjel, mărar, seminţe de cânepă sau pulbere din seminţe de in.

Alte indicații:

  • Consumați o singură felie de cozonac pe zi, la micul dejun
  • Consumați 3-4 ouă pe săptămână

 


Sursa Foto: Profimedia

Citește și: Top 25 de alimente care au un conținut caloric scăzut. Legume și fructe bogate în vitamine și minerale

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și