Ceaiurile de fructe și chipsurile sărate, vinovate pentru eroziunea dentară. Avertismentul experților

Ceaiurile de fructe și chipsurile sărate, vinovate pentru eroziunea dentară. Avertismentul experților
Publicat: 27/02/2018, 13:37

Între mese, este foarte tentant să ne facem un ceai sau să mâncăm niște dulciuri sau snacks-uri sărate.

Oamenii de știință de la King’s College din Londra au descoperit că alimentele și băuturile acide, în special cele consumate între mese, pot fi extrem de dăunătoare pentru dantură, scrie The Independent.

Un studiu publicat în British Dental Journal a preluat cercetarea făcută de unul dintre principalele spitale londoneze, care au studiat dietele a 300 de persoane care prezentau semne acute de eroziune dentară, comparându-le cu dietele a 300 de persoane cu o dantură sănătoasă.

Astfel, specialiștii au ajuns la concluzia că persoanele care beau băuturi acidulate de cel puțin două ori pe zi, apa plată cu lămâie sau ceaiuri de fructe fiebinți, dezvoltă un risc de 11 ori mai mare de apariție a eroziunii dentare decât persoanele care nu au aceste obiceiuri alimentare.

Băuturile cu fructe adăugate sau cu arome de fructe nu au fost singurele asociate cu eroziunea dentară. Produse alimentare precum dulciurile cu arome de fructe și produsele murate sau cu conținut de oțet, cum ar fi chipsurile cu sare și oțet, au fost și ele amintite în rândul alimentelor periculoase.

Totodată, aroma de vin a fost catalogată drept potențial periculoasă pentru dantura unei persoane.

Cercetătorii susțin, de asemenea, că snacks-urile consumate atât de copii, cât și de adulți, pot reprezenta o cauză a bolilor dentare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase