Consumul ZILNIC de cafea reduce RISCUL apariției diabetului de tip 2

Redactor:
Gilda Popa
Consumul ZILNIC de cafea reduce RISCUL apariției diabetului de tip 2
Consumul ZILNIC de cafea reduce RISCUL apariției diabetului de tip 2

O nouă analiză a examinat o serie de studii științifice, bazate pe o populație totală de aproximativ 1,2 milioane de participanți, pentru o mai bună înțelegere a modului în care consumul de cafea afectează dezvoltarea diabetului de tip 2 și a complicațiilor asociate acestuia.

Lucrarea „Consumul de cafea și riscul redus de apariție a diabetului de tip 2: o trecere în revistă sistematică bazată pe meta-analiză”, realizată de Prof. Conf. Mattias Carlström și Susanna Larsson , a dentificat o serie de dovezi cuprinse în 30 de studii care indică faptul că prin consumul de cafea se reduce riscul apariției diabetului de tip 2 cu aproximativ 30%.

Autorii au revizuit mecanismele potențiale de bază care au contribuit la efectele consumului de cafea asupra riscului de diabet de tip 2. Aceste mecanisme potențiale includ proprietățile antioxidante ale cafelei, având în vedere că stresul oxidativ a fost asociat mai multor efecte adverse asupra funcțiilor cardiovasculare, metabolice și renale.

S-a demonstrat că aportul mai mare și pe termen lung de cafea poate reduce stresul oxidativ asociat diabetului de tip 2. De asemenea, mai multe studii au arătat că un consum regulat de cafea poate reduce nivelurile de markeri pro-inflamatorii: inflamația cronică de grad redus a fost asociată unor boli cardiovasculare și metabolice, precum diabetul de tip 2.

Citiți continuarea pe CSID

 

Inchide