De ce este bine să dormim dezbrăcați

De ce este bine să dormim dezbrăcați
Publicat: 07/01/2018, 23:16

Se pare că ar trebui, mai degrabă, să scăpăm de hainele de pe noi în loc să ne acoperim în cât mai multe și cât mai călduroase.

Există mii de motive științifice care arată de ce este recomandat să dormim dezbrăcați.

Dormitul în pielea goală și scăderea temperaturii somnului adâncește somnul și face ca dimineața să ne simțim mult mai odihniți, potrivit cercetării.

Totodată, un mediu cu o temperatură crescută noaptea schimbă compoziția grăsimilor din corpul bărbaților, acest lucru fiind asociat cu apariția obezității. De partea celalată, atunci când dormim dezbrăcați, corpul arde energie pentru a se încălzi, astfel, arzâng grăsimile și conducând la pierderea în greutate.

De asemenea, în cazul bărbaților, purtarea chiloților poate cauza impotență, prin creșterea temperaturii la nivelul testiculelor.

În cazul femeilor, renunțarea la lenjeria intimă permite vaginului să respire, însă purtarea chiloților, are și ea efectul benefic de creștere a temperaturii și de sporire a procesului de hidratare a vaginului. Cu toate acestea, este recomandat ca în timpul somnului, acest organ să fie lăsat să respire, el hidratându-se pe tot parcursul zilei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase