Din iulie, furnizorii de servicii medicale vor face raportări numai în format electronic

Din iulie, furnizorii de servicii medicale vor face raportări numai în format electronic
Publicat: 02/06/2014, 19:53
Actualizat: 20/05/2015, 18:47

„Furnizorii, respectiv laboratoarele de analize, medicina dentară și farmaciile, vor raporta zilnic consumul de medicamente, respectiv sumele utilizate din fondurile alocate pe site-ul CNAS”, a arătat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Țibichi, care a precizat că va fi inagurat un site care va arăta la fel pentru toate casele de asigurări de sănătate.

Totodată, potrivit președintelui CNAS, se instituie obligația ca furnizorii de servicii medicale să utilizeze dosarul electronic de sănătate. „Fiecare pacient are posibilitatea ca oriunde, în fiecare colț al lumii, să-și acceseze istoricul medical și de investigații medicale”, a explicat Țibichi.

Președintele CNAS a mai spus că normele de aplicare a contractului-cadru, dar și contractul-cadru în sine ajută și din punct de vedere al relației administrative dintre instituția pe care o reprezintă și furnizorii de servicii medicale.

La conferința organizată de agenția de presă Mediafax în parteneriat cu Ministerul Sănătății, la Spitalul Colțea, au fost discutate, printre altele, noutățile din pachetele de servicii medicale și contractul-cadru în vigoare de la 1 iunie, beneficiile acestora pentru sistemul sanitar, strategia Ministerului Sănătății privind actualizarea listei de medicamente compensate, medicamentele noi care ar putea fi admise pe lista de compensate, medicamente noi pentru tratarea cancerului, bolilor cardiologice, bolilor autoimune, diabetului, hepatitei și efectele acestora asupra calității vieții pacienților, dar și soluțiile pentru pacienții cu boli grave.