Marius Tucă Show. Mihaela Bilic: Slăbitul, o obsesie. O ascundem în așa-zisa alimentație sănătoasă

Publicat: 07/05/2019, 18:58
Actualizat: 08/01/2020, 20:17

Într-un interviu la emisiunea „Marius Tucă Show”, Mihaela Bilic a admis că pe lângă eticheta de „nutriționista vedetelor”, și noțiunea de a slăbi este asociată de multe ori cu persoana sa, arătând că preocuparea pentru siluetă s-a transformat aparent într-o grijă de a ne hrăni sănătos.

„Am avut la un moment dat o editoare care era extrem de abilă în a simți pulsul pieții, pentru că știi foarte bine bine că marketingul și banii se fac într-un fel, partea de știință e altceva, și atunci ea a găsit acest titlu „nutriționista vedetelor” de care eu nu mai pot să scap. Toată lumea se gândește la slăbit nu numai în legătură cu mine, cred că slăbitul a devenit o obsesie și acum îl ascundem în așa zisa alimentație sănătoasă. Noi, undeva, în subconștient, tot despre slăbit vorbim”, a afirmat Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist a explicat care este cauza acestei obsesii pentru slăbit și ce ne lipsește pentru a face față abundenței alimentare care ne înconjoară.

„Slăbitul este o consecință firească a faptului că trăim într-un mediu cu o supraofertă alimentară la care nu știm să-i facem față. Noi nu avem din construcție niciun fel de mecanism, organ, instrument prin care să ne protejăm și să stăm la distanță de mâncare, să nu o vrem, să nu o iubim, să nu ne placă, să nu o mâncăm. Și atunci, în acest context, noi nu știm să facem față mâncării când trăim în abundență. Știm foarte bine să ne descurcăm când nu avem ce să mâncăm. Culmea, avem tot felul de mecanisme, organismul știe să facă glucoză din orice, eh, în schimb beleaua este când suntem înconjurați de bunătățiuri și când suntem înconjurați de mâncare toate simțurile noastre se activează și o vrem”, a susținut Mihaela Bilic.

În opinia sa, românii au început să trateze mâncarea de pe poziții radicale, deși reprezintă un indicator al statutului social, dar și un factor de socializare, un mod de a ne manifesta celebra ospitalitate. Medicul nutriționist încearcă să le contracareze printr-un recurs la alimentația bunicilor și părinților noștri.

„Încerc așa un pic să readuc bunul-simț, așa un pic de firesc, că mi se pare că ne-am isterizat, ne-am radicalizat teribil când vine vorba de mâncare, culmea, noi românii, cărora ne place să mâncăm și considerăm mâncarea… suntem, na, ca orice balcanic, ca orice latin, mâncarea e în centrul mesei, mâncarea este simbol de ospitalitate, este simbol de…sau mă rog statul social, și de socializare, dar, în același timp, să nu uităm, prin intermediul posesiunilor noastre financiare, materiale și a mâncării demonstrăm celor din jur… asta e, piramida lui Maslow ne spune, demonstrăm celor din jur care ne este poziția în societate. Și-atunci, un om care nu are ce să pună în coș și nu are masa bogată, chiar și în afara sărbătorilor tradiționale, el, din punct de vedere psihologic, va fi distrus, va fi dărâmat. Adică, în primul rând trebuie să fie coșul plin”, a explicat Mihaela Bilic.

Chiar dacă admite că toata viața ta a fost și este o dietă, medicul nutriționist spune că preocuparea sa pentru mâncare, plăcerea de a mânca au fost motorul care a ajutat-o să devină ceea ce este astăzi.

„Dacă aș fi găsit soluția, metoda prin care să-mi scot mâncarea din cap, cu siguranță ar fi știut-o toată lumea, și, paradoxal, viața mea ar fi devenit mai tristă. La un moment dat, stăteam și mă gândeam, exact ca în filosofie, unele lucruri pe care le considerăm în viața noastră, nu știu, mai degrabă minusuri sau neajunsuri, ele se dovedesc câteodată un motor, măcar în căutare, dacă nu în preocupări. Stăteam și mă gândeam… dacă eu aș fi fost într-o relație extrem de nonșalantă, ca să nu zic detașată și indiferentă cu mâncarea, dacă nu aș fi văzut niciuna din întrebările pe care le au sute, milioane de femei, sau de pe poziția mea de medic, specialitatea mea de diabet, câte de tristă ar fi fost viața”, a dezvăluit Mihaela Bilic.

Partea I a emisiunii „Marius Tucă Show” va fi difuzată miercuri, 8 mai 2019, de la ora 19:00, pe MEDIAFAX și Gandul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU