• Publicat:
Sănătate

Un fost ministru al Sănătății, despre coronavirus: Măsurile sunt insuficiente. E bulibășeală

Un fost ministru al Sănătății, despre coronavirus: Măsurile sunt insuficiente. E bulibășeală
Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog acuză guvernanţii că nu au luat măsurile necesare în cazul coronavirusului: „Cred că e un pic de bulibăşeală în ceea ce se întâmplă şi cred că Guvernul nu-şi face treaba”.

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a declarat, pentru Mediafax, că deși ordonanța de urgență privind stocurile de urgență medicală a fost adoptată pe 11 februarie, nici până acum nu au fost aprobate ordinele privind nomenclatorul materialelor care urmează a fi cumpărate şi cel referitor la carantină.

„Măsurile sunt insuficiente şi există foarte multe întârzieri. Eu cred că e un pic de bulibăşeală în ceea ce se întâmplă şi cred că guvernul nu-şi face treaba”, a spus fostul ministru.

De asemenea, acesta a adăugat că Unifarm nu s-a pregătit pentru o epidemie de coronavirus: „Ceea ce aş fi făcut eu, dacă aş fi fost în locul ministrului Sănătăţii, aş fi dispus Unifarmului să achiziţioneze materiale necesare, să achiziţioneze măşti, să achiziţioneze medicamente simpomatice și alte materiale necesare în epidemie pentru ca în situaţia în care vor exista goluri de stoc în Europa, datorată și producătorilor din China, România să fie acoperită. Nu s-a făcut acest lucru”.

Sursă FOTO: Mediafax Foto 

Inchide