A dat cu mașina peste o fetiță și a omorât-o, iar judecătorii o lasă în libertate! Verdict strigător la cer în cazul accidentului mortal de la Hârlău

A dat cu mașina peste o fetiță și a omorât-o, iar judecătorii o lasă în libertate! Verdict strigător la cer în cazul accidentului mortal de la Hârlău
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 23/09/2022, 10:50

O fetiță de numai 4 ani a fost spulberată de autoturismul condus de Mariana Coșofreț, care nu avea permis de conducere. Copila n-a avut nicio șansă să scape, moartea ei survenind chiar pe 1 iunie!

În acest caz care a șocat tot județul Iași, verdictul dat de magistrați este strigător la cer: femeia vinovată de producerea accidentului a fost lăsată în libertate!

Tragedie produsă la 1 iunie, de Ziua Copilului

Mariana Coșofreț nu avea permis de conducere, dar pentru ea nu a contat acest lucru. A primit un telefon de la o rudă care o anunța că un unchi se spânzurase, s-a urcat în Volkswagenul soțului și dusă a fost. În satul Sticlăria, șoferița a văzut pe stradă un grup de copii jucându-se, a claxonat, dar și-a continuat drumul fără a reduce viteza, întrucât copiii se retrăseseră de pe șosea. Când, însă, VW-ul a ajuns în dreptul unui taxi oprit pe sensul contrar, din spatele acestei mașini a țâșnit în alergare o fetiță, de doar 4 ani.

Șoferița nu a reușit să evite accidentul și a lovit-o în plin. În pofida faptului că părinții au urcat copila într-o mașină plecând în întâmpinarea ambulanței solicitate, micuța D.E.A. nu a mai putut fi salvată.

La testarea cu aparatul Dräger, a reieșit să Mariana Coșofreț nu consumase alcool.

Ancheta procurorilor a condus spre o concluzie șocantă: șoferița nu e vinovată, fetița i-a ieșit brusc în fața mașinii, la o distanță de „doar” 11 metri! În momentul impactului, autoturismul condus de Coșofreț rula cu 50 km/h (în limita maximă permisă), dar pentru a putea evita accidentul ar fi trebuit să aibă doar 25 km/h.

Trimisă în judecată pentru conducere fără permis

Tot s-a ajuns la un tribunal, dar pentru conducere fără permis. În fața magistraților, Mariana Coșofreț și-a recunoscut fapta și a primit o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.

Magistrații Judecătoriei Hârlău au luat în considerare faptul că femeia nu avea antecedente penale.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.