Afacerist bucureștean, uluit de prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj. Cât costă o langoșă cu brânză

Afacerist bucureștean, uluit de prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj. Cât costă o langoșă cu brânză
Afacerist bucureștean, uluit de prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj. Cât costă o langoșă cu brânză / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 28/11/2022, 10:58

Pentru clujeni, prețurile ridicate din orașul lor nu mai reprezintă un șoc, dar pentru turiști, nu mică-i mirarea. Un bucureștean, antreprenor în Capitală, a vizitat Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca și singura replică pe care a mai putut-o rosti la plecare a fost „Așa venituri mari aveți la Cluj?”.

Bărbatul a fost dat pe spate de prețurile uriașe practicate de comercianții veniți cu marfă la Târgul de Crăciun.

Langoș la 20 de lei

„Am fost într-o tură scurtă de Cluj, două zile, așa că am dat rapid o plimbare prin Târgul de Crăciun, în drum spre o întâlnire. Ce voiam să vă întreb: așa venituri mari aveți la Cluj încât vă permiteți langoș la 20 de lei? Întreb, fiindcă prețul pre-inflație era 3 lei, în inflație 5 lei, dar până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă”, a scris Tudor Galos, pe pagina de Facebook.

Comentariul lui a inflamat spiritele pe social media, remarcă stiridecluj.ro. Mulți au încercat să vină cu o justificare pentru prețurile piperate și au dat vina pe autoritățile locale, care au stabilit tarife ca-n Occident. „Păi, o căsuță costă 20.000 ron pentru cei cu produse handmade și 38.000 ron pentru cei cu mâncare”, a comentat o clujeancă la postarea antreprenorului bucureștean.

Tudor Galos a pus capăt discuției astfel: „Păi, Primăria organizează aceste târguri de obicei pentru localnici, nu neapărat pentru turiști. De aceea și întrebarea mea era adresată localnicilor. Adică, Primăria putea face un târg unde să nu ceară sumele astea de la firme, prețurile ar fi fost normale. Despre asta este vorba”.

Dacă unii clujeni s-au simțit ofensați de remarca bucureșteanului, alții au ales să facă haz de necaz. „E langoș artizanal”, „E frământată de mâini dure, dar ferme, de bunicuțe ardelenești”, „Dacă nu ai mâncat langoș de 20 de lei, ești sărac”, au comentat, cu umor, câțiva ardeleni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase