Alianța pentru Turism: 400.000 de angajați, în șomaj în caz de restricții. / Nu putem să fim de acord cu stigmatizarea întregii industrii

Redactor:
Madalina Prundea
Alianța pentru Turism: 400.000 de angajați, în șomaj în caz de restricții. / Nu putem să fim de acord cu stigmatizarea întregii industrii
Alianța pentru Turism nu vrea să fie țap ispașitor pentru creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus / Foto cu caracter ilustrativ- Shutterstock

Alianța pentru Turism susține, într-o scrisoare adresată premierului, că în cazul unei întoarceri la restricții, această industrie nu va mai avea ocazia să își revină, iar 400.000 de angajați vor ajunge în șomaj. Reprezentanții HORECA nu sunt acord cu stigmatizarea întregii industrii ca fiind responsabilă de creșterea cazurilor de infecții cu noul coronavirus.

Alianța pentru Turism a transmis, în scrioarea adresată șefului Executivului, că cei mai mulți agenți economici din industria orpitalității sunt responsabili și respectă legile și reglementările în vigoare.

„Fără îndoială există și excepții, acestea se mediatizează, trezesc interesul opiniei publice și reușesc să păteze imaginea întregii industrii și să afecteze încrederea clienților, a cetățenilor și a autorităților din această industrie, de altfel profund afectată de criza medicală și economică”, se arată în comunicatul Alianței pentru Turism, citat de Mediafax.

„Nu suntem în cunoștință de vreun caz de infectare în industria noastră”

Reprezentanții Alianței subliniază că nu sunt de acord cu stigamitzarea industriei, din moment ce nu cunosc niciun caz de infecție declanșat în interiorul breslei.

„Cu ce însă nu putem să fim de acord, este stigmatizarea întregii industrii ca fiind iresponsabilă și cauza principală pentru creșterea numărului de cazuri de contagiune cu SARS-COV 2 în România. Nu suntem în cunoștință de vreun caz de infectare în industria noastră și nici nu avem știință despre focare cu geneza în interiorul breslei noastre. Prin urmare, dezavuăm ideea și discuțiile din spațiul public care susțin reintroducerea unor restricții în zona HORECA, care ar putea conduce chiar la închiderea localurilor în general”, se mai arată în document.

Alianța pentru Turism transmite că susține controalele făcute de autorități, dar condamnă abuzurile.

„Susținem cu tărie controale, acolo unde sunt indicii sau reclamații care conduc la încălcări de legi, însă nu putem fi de acord cu controale generale efectuate în echipe de control care provin de la 5-6 autorități și care descind în diverse localuri căutând nu numai ireguralitați legate de combaterea pandemiei ci dorind cu orice preț amendarea unităților controlate. Vă rugăm să contribuții decisiv ca astfel de abuzuri, la umbra luptei cu pandemia, să înceteze”, au precizat reprezentanții acestui domeniu.

„Refuzăm să fim făcuți țapi ispășitori dacă cifrele legate de pandemie cresc”

„Întreaga societate românească este responsabilă pentru combaterea pandemiei, nicidecum doar HORECA. Noi ne asumăm problemele breslei, acționăm responsabil, în general, și abordăm direct pe cei care încalcă regulile, dar refuzăm să fim făcuți țapi ispășitori dacă cifrele legate de pandemie cresc și ne permitem să avertizăm că, în cazul în care ne vom reîntoarce la restricții, această industrie, care a fost profund afectată, nu va mai avea ocazia revenirii, iar cei peste 400 000 de angajați vor îmbrățișa soarta șomajului”, au conchis reprezentanții organizației.

România a raportat în ultimele 24 de ore, 1.119 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, un nou record, din 22.532 de teste. Din totalul testelor efectuate în ultimele 24 de ore, 9.693 au fost realizate la cerere. În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. La ATI sunt internați, vineri, 301 pacienți.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
S-au schimbat zodiile. Iată ce te influențează ACUM
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOCANT prin ce a trecut Anca Țurcașiu în ultimii ani de căsnicie! Acesta este de...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Autoritățile ruse vor să înregistreze un al doilea vaccin împotriva coronavirusului până la jumătatea lunii...
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Îi apăreau mereu pete negre în bucătărie și nu înțelegea ce se întâmplă. Ulterior, femeia...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
ASTA a fost cea mai mare slăbiciune a lui Ceaușescu! Se întâmpla într-o cameră capitonată...
Iulia Vântul, în PERICOL. Cine este femeia care s-a băgat în familia lui Salman Khan....
Lista școlilor care SE ÎNCHID! Au fost descoperite focare de coronavirus. Informații oficiale
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide