ANUNȚ. Primul concert în aer liber, cu Cargo și Phoenix, va avea loc chiar săptămâna viitoare, cu 500 de spectatori

Redactor:
Gandul
ANUNȚ. Primul concert în aer liber, cu Cargo și Phoenix, va avea loc chiar săptămâna  viitoare, cu 500 de spectatori

Primul concert cu public pe care Primăria Municipiului Timişoara îl va organiza, după restricţiile impuse de pandemie, va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, în Piaţa Libertăţii, a anunţat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Trupele invitate sunt, potrivit primarului, Phoenix, Cargo şi Pro Musica.

Vreau ca săptămâna viitoare să organizăm un concert cu maximum 500 de participanţi pe scaune, în condiţiile legale. Timişorenii aşteaptă semne de apropiere de normalitate. Am gândit un concert în Piaţa Libertăţii cu Phoenix, Cargo şi Pro Musica. Sper să poată veni toate trei, dacă nu, chiar şi cu o singură trupă”, a anunţat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

„Vedem că încă mai mor oameni”

Nicolae Robu i-a rugat pe timişoreni să respecte toate regulile pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, odată cu deschiderea teraselor şi a precizat că în Timişoara nu se doresc restricţionări suplimentare.

„Vrem să lăsăm lucrurile să decurgă cât mai natural, potrivit deciziilor luate la nivel central. (…). Fac apel la cetăţeni să nu trateze cu lejeritate lucrurile nici în perioada următoare. Vedem că încă mai mor oameni, chiar dacă nu mulţi, încă avem noi îmbolnăviţi, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, chiar dacă nu sunt mulţi. De aceea, trebuie să ţinem cont de toate măsurile de precauţie, pentru a nu ajunge în situaţia de a o lua de la capăt, cu stările de urgenţă şi cu toate interdicţiile şi restricţiile impuse de un anumit context”, a mai afirmat edilul Nicolae Robu.

Președintele a anunțat noi măsuri de relaxare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, în urma unei ședințe cu premierul, șase miniștri și secretarul de stat Raed Arafat, că, începând din 1 iunie, va fi permisă organizarea de spectacole, în aer liber, cu participarea a cel mult 500 de persoane, dar fără a fi ignorate măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Șeful statului a anunțat joi o nouă etapă a măsurilor de relaxare, care va începe luni, 1 iunie. „În ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activități care până acum au fost interzise vor redeveni posibile”, a spus șeful statului, care a menționat redeschiderea teraselor și a plajelor, cu toate măsurile de prevenție implicite.

Inchide