Apa caldă n-a venit, Capitala se spală la lighean! Șeful termoficării ne spune când ar putea bucureștenii să se bucure de un duș fierbinte / Care sunt zonele „ciuruite”/ EXCLUSIV

Apa caldă n-a venit, Capitala se spală la lighean! Șeful termoficării ne spune când ar putea bucureștenii să se bucure de un duș fierbinte / Care sunt zonele „ciuruite”/ EXCLUSIV
Publicat: 17/10/2020, 15:26
Actualizat: 17/10/2020, 15:34

O mare parte din Capitală se confruntă în prezent cu lipsa furnizării apei calde, acum când nu mai suntem în sezonul cald și mai ales că ne aflăm în plină pandemie. Este vorba de aproape 400 de blocuri și imobile din sectoarele 6, 5 și 1, care, potrivit șefului Termoenergetica (fostă RADET), sunt afectate de revizia CET-ului Grivița, reabilitare care a început de pe 28 septembrie. Alexandru Burghiu a explicat pentru Gândul.ro care sunt principalele probleme în ceea ce privește furnizarea apei calde în Capitală și când ar putea fi acestea remediate!

„O parte din sectorul 1 și o parte din sectorul 6, dar și o zonă mică din sectorul 5, nu au apă caldă, problemă generată de intrarea în revizie a CET-ului Grivița. Este o problemă care trenează, de pe data de 28 septembrie! Mai durează până luni, din ce ne-au spus cei de la Grivița. După data de luni, mai durează cam 24-48 de ore până ce sistemul se repoziționează. Cele mai multe imobile din zonele afectate intră în categoria „funcționare sub paramentri”.

Burghiu: „Se încearcă de la zi la zi o îmbunătățire”

Se încearcă de la zi la zi o îmbunătățire, respectiv sunt anumite intervale în care funcționează, adică se furnizează apă caldă, apoi se întrerupe din nou și tot așa, în funcție de consum”, a explicat Alexandru Burghiu, director al Companiei Termoenergetica, pentru Gândul.ro.

Potrivit celor de la Termoenergetica, principalele zone din sectoarele 1, 5 și 6 afectate de revizia CET-ului Grivița sunt: Bulevardul Ion Mihalache, 1 Mai, Bucureștii Noi, Clucerului, Pajurei, Jiului, Băiculești, Calea Griviței, Chibrit, Turda Titulescu, Mărgeanului, Panduri, Ispirescu, 13 septembrie, Uverturii, Iuliu Maniu, Virtuții, Păcii sau Drumul Taberei.

Sunt aproximativ 20 de șantiere în prezent

Potrivit lui Burghiu, în prezent sunt și câteva avarii în Capitală, și sunt afectate aproape 100 de blocuri din zona Bulevardului Timișoara

„Avem și niște avarii, dar nu sunt acelea cele mai mari ca și impact”, spune Burghiu.

Pe lângă avarii și problemele din cauza reviziei de la „Grivița”, Capitala se confruntă și cu mai multe șantiere, în sectorul 6, în zona Bulevardului Iuliu Maniu – Moinești – Murguța.

„Avem și niște lucrări programate, aproximativ 19 șantiere, dar acelea se desfășoară cu provizorat, adică se alimentează în paralel. Practic, se pune o țeavă pe deasupra, se realizează circuitul și se lucrează local”, explică Burghiu.

Vor îngheța bucureștenii la iarnă?

Ce spune șeful termoficării despre situația de la iarnă, în ceea ce privește furnizarea agentului termic:

„Eu sper că va fi mai bine, pentru că programul de lucrări a fost într-un ritm foarte bun, încă de anul trecut. De exemplu, iarna trecută a fost mai bine față de acum două ierni, în sensul că numărul avariilor a fost mai redus. Mi-ar fi greu să spun, dar sper că ritmul mare de lucrări își va spune cuvântul. Am schimbat cât mai mult (țevi avariate – n.r.). Vom încerca să lucrăm și în perioada de iarnă, tot prin provizorate, fără să afectăm populația”, a mai declarat Alexandru Burghiu pentru Gândul.ro.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
ORA de IARNĂ 2021 aduce un PERICOL imens pentru români în plin val de coronavirus
BĂTAIE în TRAFIC! CINCI bărbați au fost REȚINUȚI
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de...
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021