Condamnat pentru un mesaj postat pe Facebook! S-a întâmplat în România, la Hârlău, județul Iași

Condamnat pentru un mesaj postat pe Facebook! S-a întâmplat în România, la Hârlău, județul Iași
Condamnat pentru un mesaj postat pe Facebook! S-a întâmplat în România, la Hârlău, județul Iași / Sursa FOTO: https://pixy.org
Publicat: 04/01/2021, 14:50

Un bărbat a fost condamnat pentru mesajele postate pe Facebook! Aceasta nu este o știre din externe, întâmplarea a avut loc chiar în România, la Hârlău, în județul Iași, acolo unde judecătorii l-au obligat pe un individ să-i plătească surorii sale despăgubiri de 4.000 de lei ca urmare a unui mesaj postat pe Facebook!

Instanța a apreciat că textul cu pricina este denigrator, drept pentru care pârâtul este bun de plată.

Ai grijă ce scrii pe Facebook, altfel o pățești!

Între cei doi frați relația este una mai mult decât încordată, notează colegii de la Ziarul de Iași. Se pare că bărbatul, A.M., a acuzat-o pe sora sa, că nu a avut grijă de mama lor, care era bolnavă, iar asta i-ar fi provocat moartea femeii.

Într-un mesaj postat pe Facebook, el atașează o fotografie a surorii sale și scrie următorul text: „Aceasta este una dintre asasinii mamei mele, se numeşte M.S. Aceasta este una din cele mai mari libertine care au existat vreodată”.

„Instanţa este conştientă de importanţa libertăţii de exprimare într-o societate democratică şi de dreptul la imagine al persoanelor la care se referă aceste comunicări, apreciind că, prin postarea unui mesaj public, conţinând aprecieri jignitoare şi neprobate la adresa reclamantei, i-a fost afectată în mod negativ imaginea acesteia.

Astfel, deşi pârâtul este nemulţumit de faptul că reclamanta nu a ajutat-o pe mama lor, în timpul vieţii acesteia, că nu ar fi contribuit în vreun fel la întreţinerea acesteia, că ar fi luat lucruri de la locuinţa ei, că ar fi agresat-o în urmă cu mai mulţi ani, că nu i-ar fi telefonat pentru a-i face urări la ziua de naştere, ori că ar fi luat partea unităţii spitaliceşti pe care reclamantul a acuzat-o de moartea mamei sale, nu rezultă de nicăieri că atitudinea acesteia ar fi generat moartea mamei părţilor sau, mai mult, că ea însăşi, împreună cu alte persoane (neindicate de către reclamant) ar fi ucis-o pe aceasta”, au apreciat magistrații.

Culmea e că persoana în cauză are pe rol un proces și cu un frate. Despre el a scris că este „non-valoare cu sânge de criminal”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase