Copilă de 14 ani, luată cu forța de pe stradă și dusă să se căsătorească

Copilă de 14 ani, luată cu forța de pe stradă și dusă să se căsătorească
Copilă de 14 ani, luată cu forța de pe stradă și dusă să se căsătorească / Sursa FOTO: bzi.ro
Publicat: 23/08/2021, 20:17

Incident șocant petrecut în județul Buzău. Șase persoane au fost reţinute şi sunt cercetate pentru lipsire de libertate. Mai exact, respectivii au luat de pe stradă, cu forţa, o copilă de numai 14 ani, cu intenția de a o căsători cu un tânăr de 19 ani.

Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, oamenii legii au fost sesizaţi despre faptul că o fată din municipiul Buzău a fost luată cu un autoturism, împotriva voinţei sale.

Task force pentru cazul de la Buzău

Imediat după primirea sesizării au fost alertate toate efectivele de investigaţii criminale, de ordine publică, de la Poliţia municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

„Sub coordonarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost demarate de îndată toate măsurile specifice pentru depistarea în condiţii de siguranţă a minorei. S-a realizat securizarea cu filtre rutiere a căilor de acces din zona Râmnicu Sărat, precum şi a principalelor artere de comunicare cu municipiul Buzău. De asemenea, au fost verificate toate unităţile de cazare pe zona vizată de căutări”, transmite IPJ Buzău.

Din cercetări a reieşit că, în timp ce fata mergea spre un magazin din apropierea locuinţei, ar fi fost băgată cu forţa într-un autoturism în care se aflau trei persoane. Ulterior, şoferul s-a deplasat într-o direcţie necunoscută. În urma verificărilor şi activităţilor specifice, fata a fost găsită, iar persoanele implicate au fost prinse în municipiul Buzău, fiind duse la Poliţie pentru audieri.

Au pus ochii pe ea la o petrecere

Conform polițiștilor, fata ar fi fost observată în urmă cu două săptămâni la un eveniment privat. Atunci, familia respectivă a decis să o căsătorească cu un tânăr de 19 ani. Copila a fost luată cu forţa de pe stradă, iar suspecţii au încercat să o ascundă undeva în zona Râmnicu Sărat. La un moment dat, ei şi-au dat seama de gravitatea faptei şi au decis să se întoarcă în Buzău, unde au fost prinşi de poliţişti. Între persoanele cercetate se află tânărul de 19 ani, părinţii săi și alte trei rude.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Fata nu prezenta leziuni vizibile, fiind preluată de un echipaj medical în vederea evaluării de specialitate. „Faţă de 6 persoane, 4 bărbaţi şi două femei, buzoieni cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, poliţiştii au dispus, pe bază de ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Persoanele reţinute urmează a fi prezentate parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive”, precizează IPJ Buzău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase