DRAMĂ. Povestea Mariei, o tânăra româncă, ucisă în bătaie la Roma de iubitul care o obliga să se prostitueze: „Îi datorăm asta, a plâns și a strigat fără să fie auzită și ascultată”

DRAMĂ. Povestea Mariei, o tânăra româncă, ucisă în bătaie la Roma de iubitul care o obliga să se prostitueze: „Îi datorăm asta, a plâns și a strigat fără să fie auzită și ascultată”
DRAMĂ. Povestea Mariei, o tânăra româncă, ucisă în bătaie la Roma de iubitul care o obliga să se prostituez. „Îi datorăm asta, a plâns și a strigat fără s-o audă nimeni”. Foto: Globalist.it
Publicat: 28/05/2020, 14:29
Actualizat: 28/05/2020, 14:29

O tânără româncă, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă în bătaie la Roma. Femeia locuia într-o baracă improvizată din zona Cristoforo Colombo, iar principalul suspect este iubitul ei. Povestea emoționantă, dar tragică a Mariei a fost publicată pe site-ul Globalist, citat de Rotalianul: „Îi datorăm asta, a plâns și a strigat fără s-o audă nimeni”, a declarat un consiliei al primăriei.

Tot ce se știe despre ea e doar numele: Maria, și că a fost bătută până a murit în zona Montagnola, în apropierea uneia dintre cele mai aglomerate străzi din Roma, Cristoforo Colombo.

Maria locuia într-un mic parc din spatele blocurilor, dintr-un cartier foarte populat, într-un cort. Cei care o cunoșteau au mărturisit că de multe ori Maria avea fața plină de vânătăi și că bărbatul o obliga să se prostitueze. Nu a cerut niciodată ajutor și vorbea puțină italiană.

Maria, femeia cu fața plină de vânătăi

Pe data de 12 mai un tânăr care își plimba câinele a observat un corp învelit de niște pături, în apropierea unui cort înconjurat de cutii de bere și resturi de mâncare. Au mai văzut-o și alții pe Maria, slăbită, sub grămada de pături murdare, dar nimeni nu a anunțat poliția. „O fi beată…” .

Tânărul a chemat apoi o ambulanță, au dus-o la spitalul San Giovanni din Roma, dar starea Mariei era deja una foarte gravă.Pe 13 mai, femeia a murit în urma traumatismelor cauzate de loviturile primite.

O viață ucisă în tăcere

Carabinierii italieni au deschis o anchetă pentru a stabili dacă femeia a fost bătută de mai multe persoane sau dacă de moartea ei este responsabil numai bărbatul cu care trăia. Primăria Municipiului VIII a început imediat demersurile necesare pentru a intra în legătură cu familia victimei, dar până în prezent nimeni nu a ridicat  corpul tinerei femei.

Michela Cicculli, consilier în cadrul primăriei a transmis: „Povestea Mariei nu poate fi dată uitării și dacă familia ei nu va face acest lucru, vom fi noi alături de această biată femeie. Suntem o comunitate solidară, care nu poate și nu are voie să tacă, pentru că povestea ei a devenit un fapt public la care trebuie să reflectăm. Îi datorăm asta Mariei și tuturor femeilor care în ultimele luni au subit violențe, au plâns și au strigat între zidurile caselor lor, fără să fie auzite și ascultate. Vom dona flori în amintirea ei și a tuturor femeilor care au suferit violențe domestice”, scrie Rotalianul, citând Globalist.

Aplicație pentru victimele violenței în familie, lansată de Poliția Română

Poliția Română a lansat, împreună cu o companie de telefonie mobilă, o aplicație prin care victimele violenței domestice pot stoca dovezi împotriva partenerului violent. În același timp, însă, există și un set de chestionare care pot arăta celor interesați dacă sunt implicați într-o relație care presupune riscuri dar nu conștientizează acest lucru.

Polițiștii au anunțat că, prin intermediul aplicației „Bright sky”, persoanele abuzate pot afla, foarte ușor, ce trebuie să facă în cazul în cazul în care sunt victimele unor agresiuni. În același timp, aplicația conține și o hartă cu toate instituțiile care se ocupă de sprijinirea persoanelor care au necazuri de acest gen, instituții de stat și fundații, inclusiv centrele de cazare pentru femeile nevoite să fugă, temporar, de acasă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”