EXCLUSIV. Cei patru frați care au rămas fără casă, după ce acoperișul locuinței a luat foc, și-au împlinit micul vis: au mers în parc pentru prima dată și au mâncat pizza!

EXCLUSIV. Cei patru frați care au rămas fără casă, după ce acoperișul locuinței a luat foc, și-au împlinit micul vis: au mers în parc pentru prima dată și au mâncat pizza!
EXCLUSIV. Cei patru frați care au rămas fără casă, după ce acoperișul locuinței a luat foc, și-au împlinit micul vis: au mers în parc pentru prima dată și au mâncat pizza. Foto: ALEXANDRA PANDREA/GÂNDUL
Publicat: 09/07/2020, 19:12

Frații Păun și-au împlinit mica lor dorință: au mers în parc și au mâncat pizza pentru prima dată. Asociația Copii pentru Viitor i-a adus în Orășelul Copiilor și timp de câteva ore s-au bucurat de iarba verde, dulciuri , zâmbete și joacă, laolaltă cu alți copii.

La începutul lunii iunie, Gândul.ro a scris povestea familiei Păun, care a fost nevoită să-și croiască un drum de la zero după ce acoperișul casei din Mihăilești le-a luat foc. În iunie i-am găsit în Didești, Teleorman, acolo unde Asociația ”Aura Ion” le-a găsit o casă. Acum fundația are banii necesari și echipa de muncitori pentru a repune pe picioare vechea casă de la Mihăilești.

Pizza, parc și avioane

Cei patru frați, Alexandra, Florin, Andrei și Narcis s-au trezit de la primele orele ale dimineții. Cu un singur gând: să vadă Orășelul Copiilor. Andrei și Narcis aveau o dorință: să mănânce pizza și shaorma pe care le văzuseră doar la televizor.

Înainte să se mute în casa de la Didești, copiii și mama lor, au stat într-o magazie pe care o foloseau  inițial pentru depozitarea talașului și lemnelor. Puneau celofan și dormeau acolo. Noaptea, femeia nu dormea de frică ca să-i păzească pe copii de șobolani.

Anul trecut, Mihaela plecase în Spania la muncă, dar a fost nevoită să se întoarcă când a aflat că acoperișul casei a mistuit în totalitate din cauza unui scurtcircuit. Copiii locuiau cu bunica și erau plecați la magazin.

S-au reîntors la Mihăilești

La începutul lunii s-au reîntors în magazia de la Mihăileșt. Cu ajutorul oamenilor buni speră că în curând se vor muta chiar în fosta locuință.

Casa de la Mihăilești are nevoie de recondiționări pentru ca familia să locuiască în continuare acolo. Cei care vor să ajute familia Păun poate lua legătura cu Asociația Copii pentru Viitor, care  în colaborare cu Asociația ”Aura Ion”, îi vizitează frecvent și îi ajută cu produse alimentare și de igienă. Donațiile se pot face în contul asociației ”Copii pentru Viitor” cu precizarea „Familia Păun din Didești”: RO87BTRLRONCRT0336144801, Banca Transilvania.

Asociația Copii pentru Viitor este un ONG înființat în 2016, doar din voluntari. Scopul lor este reducerea abandonului școlar și integrarea copiilor proveniți din medii sociale dezavantajate. În timpul pandemiei de coronavirus, aceștia au parcurs 2900 km prin țară, în cinci județe –Hunedoara, Ialomița, Brașov, Teleorman și au dus pachete cu produse alimentare, de igienă persoanală, cărți, la peste 3000 de persoane. Au donat trei tone de alimente și produse de igienă copiilor internați la spitalul Marie Curie, în secțiile de hemodializă și oncologie.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Serviciile secrete din Occident au dejucat cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa în 2023