EXCLUSIV. Cei patru frați care au rămas fără casă, după ce acoperișul locuinței a luat foc, și-au împlinit micul vis: au mers în parc pentru prima dată și au mâncat pizza!

EXCLUSIV. Cei patru frați care au rămas fără casă, după ce acoperișul locuinței a luat foc, și-au împlinit micul vis: au mers în parc pentru prima dată și au mâncat pizza!
EXCLUSIV. Cei patru frați care au rămas fără casă, după ce acoperișul locuinței a luat foc, și-au împlinit micul vis: au mers în parc pentru prima dată și au mâncat pizza. Foto: ALEXANDRA PANDREA/GÂNDUL
Publicat: 09/07/2020, 19:12

Frații Păun și-au împlinit mica lor dorință: au mers în parc și au mâncat pizza pentru prima dată. Asociația Copii pentru Viitor i-a adus în Orășelul Copiilor și timp de câteva ore s-au bucurat de iarba verde, dulciuri , zâmbete și joacă, laolaltă cu alți copii.

La începutul lunii iunie, Gândul.ro a scris povestea familiei Păun, care a fost nevoită să-și croiască un drum de la zero după ce acoperișul casei din Mihăilești le-a luat foc. În iunie i-am găsit în Didești, Teleorman, acolo unde Asociația ”Aura Ion” le-a găsit o casă. Acum fundația are banii necesari și echipa de muncitori pentru a repune pe picioare vechea casă de la Mihăilești.

Pizza, parc și avioane

Cei patru frați, Alexandra, Florin, Andrei și Narcis s-au trezit de la primele orele ale dimineții. Cu un singur gând: să vadă Orășelul Copiilor. Andrei și Narcis aveau o dorință: să mănânce pizza și shaorma pe care le văzuseră doar la televizor.

Înainte să se mute în casa de la Didești, copiii și mama lor, au stat într-o magazie pe care o foloseau  inițial pentru depozitarea talașului și lemnelor. Puneau celofan și dormeau acolo. Noaptea, femeia nu dormea de frică ca să-i păzească pe copii de șobolani.

Anul trecut, Mihaela plecase în Spania la muncă, dar a fost nevoită să se întoarcă când a aflat că acoperișul casei a mistuit în totalitate din cauza unui scurtcircuit. Copiii locuiau cu bunica și erau plecați la magazin.

S-au reîntors la Mihăilești

La începutul lunii s-au reîntors în magazia de la Mihăileșt. Cu ajutorul oamenilor buni speră că în curând se vor muta chiar în fosta locuință.

Casa de la Mihăilești are nevoie de recondiționări pentru ca familia să locuiască în continuare acolo. Cei care vor să ajute familia Păun poate lua legătura cu Asociația Copii pentru Viitor, care  în colaborare cu Asociația ”Aura Ion”, îi vizitează frecvent și îi ajută cu produse alimentare și de igienă. Donațiile se pot face în contul asociației ”Copii pentru Viitor” cu precizarea „Familia Păun din Didești”: RO87BTRLRONCRT0336144801, Banca Transilvania.

Asociația Copii pentru Viitor este un ONG înființat în 2016, doar din voluntari. Scopul lor este reducerea abandonului școlar și integrarea copiilor proveniți din medii sociale dezavantajate. În timpul pandemiei de coronavirus, aceștia au parcurs 2900 km prin țară, în cinci județe –Hunedoara, Ialomița, Brașov, Teleorman și au dus pachete cu produse alimentare, de igienă persoanală, cărți, la peste 3000 de persoane. Au donat trei tone de alimente și produse de igienă copiilor internați la spitalul Marie Curie, în secțiile de hemodializă și oncologie.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cel mai IEFTIN Mercedes-Benz care poate fi cumpărat în România
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Aparatul electric banal care îţi poate da contorul de curent peste cap dacă îl laşi...
La Constanța este deja Halloween, dar... FĂRĂ petreceri!
Crimă pe platoul de filmare! E implicat un actor faimos de la Hollywood
Noile restricţii care se aplică de luni, 25 octombrie 2021, au fost anunţate. Ce nu...
Doliu uriaș în România! O mare actriță din țară a murit. Cariera sa a fost...
DOLIU în ROMÂNIA! Milionarul a MURIT cu ZILE, în CHINURI GROAZNICE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021