EXCLUSIV. Enoriașii, nemulțumiți că nu pot urca la slujba de la Mitropolie și sunt nevoiți să aștepte: „Ne sfidează. Virusul e fabricat în laborator”

Publicat: 22/03/2020, 14:00
Actualizat: 22/03/2020, 14:01

Mai mulți enoriași și-au arătat nemulțumirea duminică față de măsurile luate de autorități, din cauza pandemiei de coronavirus. Câteva persoane și-au arătat indignarea deoarece nu mai puteau să urce pe Dealul Mitropoliei pentru a participa la slujba organizată în aer liber.

Enoriașii au fost nevoiți să aștepte până când alți credincioși coborau, deoarece numărul participanților se ridică la o sută.

Jandarmii au încercat să le explice credincioșilor situația de la Mitropolie și faptul că există un protocol care trebuie respectat. În ciudata inițiativei lor, oamenii au continuat să vocifereze.

REPORTER GÂNDUL: De mâine slujbele nu vor mai avea loc nici în aer liber, ci doar transmise în mediul online și mass-media.

ENORIAȘ: „Nu este adevărat. Telefonul îmi arată că în aer liber se poate. Jandarmii ne sfidează. Stau de trei ore aici”.

”Virusul, scăpat din laborator”

O altă doamnă spune că nu are încotro și va trebui să respecte măsurile, însă crede că „virusul a scăpat dintr-un laborator”.

„Am văzut pe internet un videoclip. Durează până trece virusul. Problema e că vine altul. Să vedeți ce spune Maria Ghiorghiu, viruși la pachet. A scăpat intenționat din laborator”, mai spune enoriașa.

La slujbă, în schimb, oamenii păstrau distanța și s-au rugat în liniște, în timp ce un preot împărțea anafură printre credincioși.

FOTO: GÂNDUL/ALEXANDRA PANDREA

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase