Festivalul Suflet de România, ediția a doua: Tradiție și autentic, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Publicat: 29/04/2024, 18:08

Satul românesc, valorile autentice și produsele tradiționale au fost aduse laolaltă pe domeniul Castelului de la Săvârșin, la cea de-a doua ediție a festivalului “Suflet de România”, organizat de Profi. Mii de oameni – oameni, producători, localnici și turiști –  au luat parte la evenimentul care a fost deschis de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, alături de Alteța Sa, Principele Radu.

Zeci de producători din întreaga țară și-au prezentat cele mai bune și mai originale produse  la festivalul din parcul Castelului de la Săvârșin. “Suflet de România”, evenimentul organizat de Profi, este parte a acordului tripartit dintre Casa Regală, Universitatea de Științele Vieții „Mihai I” din Timișoara și lanțul de magazine Profi pentru susținerea producătorilor locali și conservarea artizanatului autentic și tradițional românesc.

„Acest festival este foarte frumos, foarte profund, foarte util  și sper că oamenii să aibă succes aici și este bine că aduce și Săvârșinul în mijlocul atenției”, a declarat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, la deschiderea festivalului.

„Nu mai sunt satele atât de pline, cum erau altă data, o parte a societății noastre le uită și faptul că aducem în prim plan tot ceea ce e tradițional la noi e un lucru foarte bun. Eu cred că acest lucru privește către viitor, nu spre trecut”, a completat Alteța Sa Principele Radu.

„Sper că va fi un eveniment și mai mare anul viitor”, a completat Majestatea Sa care a lansat ideea de a fi organizat un festival inclusiv de Crăciun.

Gabriela Sîrbu, Profi: Fiecare produs autentic reprezintă nu doar un simbol al trecutului, ci este și o promisiune de viitor

Odată cu vizitarea standurilor producătorilor, majestățile or au avut ocazia și să guste din produse. Sunt foarte foarte bune. Nu au aditivi, sunt ecologice și asta a bine pentru sănătatea noastră”, a conchis Principesa Margareta, Custodele Coroanei.

„Este un loc de suflet, în care aducem oameni minunați – aducem producători artizanali, atât partea de food, partea alimentară, cât și partea de meșteșugărit – în același loc, le dăm o oportunitate ca să fie cunoscuți  de oameni, pentru că ei nu sunt cunoscuți de toți, sunt mai retrași, sunt din zone diferite ale țării, și dăm cumva oportunitatea ca ei între ei să se cunoască pentru că sunt o comunitate foarte mare, foarte puternică, dar în zone diferite”, precizează Călin Costinaș, Director general adjunct Profi.

La rândul său, Gabriela Sîrbu, director de sustenabilitate Profi a vorbit despre importanța valorilor tradiționale.

„Acesta este un prilej nu doar de a ne bucura de frumusețile locului și de ospitalitatea remarcabilă a gazdelor noastre, ci este și o ocazie de a reflecta la ceea ce ne definește pe noi ca și națiune,tradițiile noastre și produsele locale, rod al muncii și pasiunii românilor de pretudindeni. Suntem aici pentru că înțelegem importanța acestor valori, și știm că fiecare tradiție păstrată, fiecare produs autentic reprezintă nu doar un simbol al trecutului, ci este și o promisiune de viitor”, a declarat Gabriela Sîrbu, director de sustenabilitate Profi.

„Implicarea noastră este mai mult ca niciodată pentru că trebuie să ducem mai departe aceste tradiții, să educăm tineretul în spiritul acestora, să creem o comunitate puternică pentru că în fiecare bucată de brânză maturată în pivnițele Carpaților, în fiecare strop de vin fementat în podgoriile Moldovei se regăsește spiritul unui popor care nu doar că supraviețuiește, ci prospera prin adaptare, inovare și respect față de moștenirea culturală. Iar acest festival Suflet de România reprezintă exact acest angajament colectiv, acela de a continua, de a păstra tradițiile și de a le promova pe mai departe”, spune Gabriela Sîrbu, director de sustenabilitate Profi.

În cele două zile de festival, participanții s-au bucurat de recitalurile oferite de Narcisa Suciu, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Florin Chilian și Romulus Cipariu. Părintele Constantin Necula a oferit, pe scena Suflet de România, o doză concentrată de hrană pentru sufletele care caută să învețe să facă bine împreună.

Despre Profi:

Raftul cu bunătăți este programul Profi de susținere a micilor producători locali artizanali. Dincolo de raftul cu bunătăți, micii producători își spun poveștile pe cea mai amplă platformă națională de promovare a lor, via-profi.ro.

Cu 28.000 de angajați în 1.713 de magazine proprii si partenere, prezente în 850 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România.

PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine.

Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Magicianul american David Copperfield, acuzat de abuz sexual de 16 femei
×