Gabriela Firea: „În mai puțin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediția programului „O șansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate”

Gabriela Firea: „În mai puțin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediția programului „O șansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate”
Publicat: 04/09/2020, 10:26

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, vineri, pe Facebook, că în mai puțin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru programul „ O șansă pentru cuplurile infertile” s-au ocupat.

„Aproape 500 de copii născuți și peste 100 de sarcini în evoluție prin programul FIV – O șansă pentru cuplurile infertile! Iar azi înregistrăm un record absolut! În mai puțin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediția 2020 a proiectul FIV 2 – „O șansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate!

Programul FIV 1 – ‘O șansă pentru cuplurile infertile’, demarat în anul 2018 de către ASSMB, a avut un succes extraordinar, ceea ce ne-a determinat să îl continuăm și să dăm astfel posibilitatea cât mai multor familii să aibă copii.

Așa a apărut FIV 2, cu o durata de 2 ani și 2.000 de locuri disponibile, dublu față de programul FIV 1. Este vorba de un sprijin financiar acordat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, în valoare de aproximativ 3000 de euro, cuplurilor care au recomandare medicală pentru fertilizare în vitro”, a scris vineri pe Facebook, Gabriela Firea.

S-au născut până în prezent nu mai puțin de 473 de copilași, 130 de sarcini sunt în evoluție

Edilul Capitalei mai precizează că până în prezent prin acest program s-au născut 473 de copii.

„Cu mare bucurie doresc să va amintesc faptul că în cadrul ambelor ediții ale programului FIV, proiect unic în România, s-au născut până în prezent nu mai puțin de 473 de copilași, 130 de sarcini sunt în evoluție, iar procedurile medicale pentru alte sarcini sunt în desfășurare!

Vom continuă să susținem astfel de proiecte speciale care pot schimbă în bine viață bucureștenilor!

„La debutul pandemiei cu noul coronavirus, înscrierea și procedurile pentru a două etapă a proiectului au fost suspendate”

Primele 1.000 de locuri din cadrul proiectului FIV 2 – „O șansă pentru cuplurile infertile”, alocate exercițiului financiar 2019, au fost ocupate în mai puțin de cinci luni.

  • În martie 2020, la debutul pandemiei cu noul coronavirus, înscrierea și procedurile pentru a două etapă a proiectului au fost suspendate.
  • În cele din urmă, pe data de 15 august aplicația s-a redeschis până la ocuparea celorlalte 1.000 de locuri din cadrul programului FIV 2, alocate exercițiului financiar 2020”, a mai precizat Gabriela Firea.