„M-am simțit umilită”. Calvarul Lilianei, o femeie operată de cancer, nevoită să facă 20 de ore pe drum pentru o simplă adeverință

„M-am simțit umilită”. Calvarul Lilianei, o femeie operată de cancer, nevoită să facă 20 de ore pe drum pentru o simplă adeverință
Liliana Niculeț. Sursă foto: Facebook
Publicat: 09/09/2021, 12:17
Actualizat: 09/09/2021, 12:18

Liana Niculeț, o femeie de 41 de ani care s-a operat de cancer, este nevoită să facă naveta din Galați la spitalul din Cluj, acolo unde s-a operat, pentru o adeverință medicală.

Femeia şi-a depus documentele la registratura Policlinicii Spitalului de Urgenţă din Galaţi pentru a fi luată în evidenţă și pentru a primi lunar concediul medical, cât și rețetele de care are nevoie pentru trament.

Liliana susține însă că s-a lovit de ingnoranţa şi nepăsarea medicului oncolog. Acesta i-a spus că nu poate să fie luată în evidenţă şi să se ducă acolo unde a fost operată de cancer.

Luarea în evidență este necesară pentru emiterea unor documente, în vederea obținerii concediului medical, a unor rețete, adeverințe, trimiteri către tomograf sau către alte investigații medicale. M-am interesat ce acte îmi trebuie, am întocmit dosarul și l-am depus pe 24 august la registratura oncologică de la Spitalul Județean. Mi s-a zis că e complet și mi s-a dat o programare la dr. Păduraru, pe 6 septembrie. Am venit conform programării, doctorul s-a uitat câteva minute pe dosar, m-a întrebat unde voi face tratamentul, i-am zis că dacă m-am operat la Cluj, voi continua acolo și terapiile, iar el mi-a zis că, în cazul acesta, să-mi depun dosarul acolo, să mă ia ei în evidențe spune Liana Niculeț, potrivit publicației locale Viața Liberă.

În aceste condiţii, femeia este nevoită să meargă lunar la Cluj, să parcurgă un drum de zece ore dus, zece ore întors, doar pentru un concediu medical sau o adeverinţă medicală.

20 de ore pe drum, lunar, pentru o simplă adeverință

Conform legii, în cazul diagnosticului pe care îl are, Liliana are dreptul la un an de zile concediu medical.

„Însă adeverința pentru concediul medical se eliberează pe o perioadă de 30-31 de zile. Iar eu nu pot să mă duc lunar la Cluj, să fac un drum de zece ore dus, zece ore întors, doar pentru un concediu medical. Sau dacă voi avea nevoie de vreo rețetă sau de vreo trimitere, pentru că nu știu ce va mai apărea pe parcurs”, mai spune femeia, care mărturisește că, în acel moment, s-a simțit „umilită, dezamăgită, vinovată că s-a îmbolnăvit, vinovată că trebuie să ajungă la ușile medicilor”.

Femeia nu renunţă la drepturile pe care le are ca pacient şi va merge la Institutul Oncologic de la Iaşi pentru a fi luată în evidenţă de medicii oncologici de acolo, mai scrie publicația locală mai sus citată.

Reacția conducerii spitalului

Reprezentanţii Spitalului Judeţean se apără şi spun că documentele prezentate de pacienta respectivă nu erau complete. Aceştia au transmis că vor analiza cazul şi o roagă pe pacientă să se adreseze medicului oncolog.

Referitor la pacienta respectivă, precizăm faptul că la nivelul unității noastre nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la eventualitatea existenței unei disfuncționalități, în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale sau eliberarea unor înscrisuri. Din ce vă putem comunica, la momentul respectiv, pacienta nu se afla în evidența unității noastre, ca pacient oncologic. Din punctul de vedere exprimat, de asemenea, de către medicul oncolog care a consultat-o pe pacienta respectivă, nu i s-a refuzat eliberarea concediului medical aferent perioadei de internare în alt centru oncologic, însă documentele prezentate de pacienta respectivă nu erau complete. Vom analiza cazul și o rugăm pe pacientă să se adreseze medicului oncolog”, a declarat dr. Ionuț Băneșanu, din partea Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte